Mitt brittiska drömjobb

Nix, jag har inte fått något drömjobb i Storbritannien. Titeln handlar istället om vilka jobb jag drömmer om men som jag vet att jag idag inte kommer jobba för att få. Ålde, nya prioriteringar och att världen, inte minst Sverige, ser ut som det gör har gjort att jag just nu inte har så värst många drömmar alls längre faktiskt vilket är konstigt för en gammal dagdrömmare som jag. Det kan låta deprimerande och världsläget är ju inte så roligt men utöver det är det faktiskt också för att jag är nöjd och tacksam över vad jag har. Visst sliter jag med en omorganisering på jobbet men jag har fortfarande ett roligt jobb. Jag bor centralt med underbar utsikt och har familj omkring mig. Inspirerad av bloggen Medvetet resande har jag i allafall funderat på vilka mina drömjobb på andra sidan Nordsjön skulle vara.

Mycket är sig likt från drömjobben jag haft i livet i största allmänhet. Som liten ville jag bli författare och det är faktisk den dröm som fortfarande lever mest i mig. Utmaningen är bara att jag alltid har tusen roliga idéer och aldrig har tid eller ro att ta tag i dem en i taget och se vilka som flyger. Jag jobbar dock på det genom en skrivarkurs som kanske hjälper mig att strukturera framöver. Författare hamnar alltså inte på listan då det känns som något jag ändå delvis påbörjat.

Matskribent

Tänk att bara få resa Storbritannien runt och prova mat och skriva om det. Krabba i Cromer, stilton i Melton Mowbray och roliga skotska efterrätter med whisky. Färsk fisk i Brixham, lamm från Cumbria och jakten på den bästa Glamorgan-korven i Wales. Allt medan jag småpratar med producenter och bokar in besök på kändiskockarnas finkrogar. Det här låter så roligt att jag kanske skulle börja jobba på det trots allt.

Pajer och grejer skulle jag prova. Här några delikata exemplar från Oxford.

Jobba på historisk pub

Jag älskar att prata med främlingar och tycker samtidigt som de flesta av oss att det är skönt med sociala sammanhang. Platser som håller ihop lokalbefolkningen och där man får veta massor utan att de för den sakens skull blir exkluderande. Pubar som är livliga utan att det blir slagsmål och som också har en lugn och tyst ”snug”. Edinburgh har flera sådana pubar liksom York men mest av allt skulle jag nog vilja jobba på The Sloop i hamnen i St Ives. Där samsas sommarens turisthorder med lokala fiskare och konstnärer och utanför pågår solbadande och sälmatning. Det farligaste som kan hända är extra högt tidvatten eller att en trut stjäl din krabbsmörgås om du sitter utomhus. Allra roligast är nyårsafton med maskerad längs gatorna. Då gäller det att kavla upp armarna på den gamla puben och glömma att öltunnorna väger massor och att lönen knappt räcker till eget boende i staden.

Titta in i min lilla kajuta. Driftwood Spars i St Agnes.

Bokhandlare

Det här måste ju vara fantastiskt i ett land där engelskan med sina miljoner titlar är huvudspråk. Inget besök i London är komplett utan häng på gigantiska Waterstones på Piccadilly eller botaniserande på resebokhandlar såsom vackra Daunt’s. Visst konkurrerar du idag med näthandeln och ljudböckerna men då får du hitta på något kompletterande. Caféer är ju populära i bokhandlar även i Sverige nu men bäst är nog Mrs B’s Emporium of Reading Delights i Bath som öppnat bok-spa. Du går dit och berättar vad du tycker om, pratar litteratur en stund och går hem med böcker du kan tänkas tycka om. Den här drömmen är vi nog många som har med tanke på alla romantiska romaner på temat.

Vad skulle du helst jobba med i Storbritannien?

21 kommentarer

  1. Vilket härligt inlägg om dina jobbdrömmar! Man ska aldrig säga aldrig. 🙂

    Matskribent vore ju fantastiskt, säger jag som också älskar god mat. När jag reste runt i Storbritannien med maken (innan vi hade barn) så besökte vi så många mysiga ställen med B&B. Inredningen var fantastisk och frukostarna stod man sig på till långt in på eftermiddagen. Att driva ett sådant ställe hade varit kul men givetvis slitsamt också, såvida man inte kunde leja bort disk och städning. Sedan skulle man väl inte tacka nej till en liten bokhandel som Hugh Grants i Notting Hill. 😉

    Gilla

    1. Ja det är ju det där med städningen. Annars hade jag älskat att driva B&B.

      Gilla

  2. trevliga drömmar! ❤️

    Gillad av 1 person

    1. Du hade väl också satsat på böcker? 🙂

      Gilla

  3. volantör på Sissinghurst tänkte jag en gång, eller biblioteket Marsh i Dublin.

    Gillad av 1 person

    1. Åh ja, något av de fina biblioteken i Manchester hade varit roligt.

      Gilla

  4. resfredag · · Svara

    Fint inlägg! Well, som reseskribent. ❤️

    Gillad av 1 person

    1. Tack. Hehe, ja det är vi ju redan och speciellt du som lever på det. Dra med familjen till Skottland. Vi kommer efter om de blir oberoende, hehe.

      Gilla

  5. Åh så härligt inlägg! Jag hade ju helt klart satsat på något Harry Potter-relaterat, haha 😉

    Gilla

    1. Tack! Harry Potter måste det gå att fixa något drömjobb av. Jobba på Warner, driva temacafé…

      Gilla

  6. Jag har bara varit i London en gång och då var det jobb och han inte med så mycket av att se staden så jag har svårt att säga vad mitt drömjobb just där skulle vara. Men tycker också det är roligt att fantisera om olika drömjobb, som jag med största sannolikhet vet att jag inte kommer jobba med någongång. Pilot skulle vara spännande och så dagdrömmer jag lite om att jobba på hotell.

    Gilla

    1. Hotell skulle jag älska att ha om jag bara kunde ha städpersonal, haha.

      Gilla

  7. Matskribent låter kul! Och drömma måste man väl ändå kunna göra!?

    Gilla

    1. Alltid! Ja matskribent i ett land som kan mycket mer än.många tror om mat.

      Gilla

  8. Jag har och har haft mitt drömjobb i UK, reseledare och guide.
    Att bo i Wales, som jag gör, underlättar.

    Gillad av 1 person

    1. Ja hade jag tagit med fler jobb så hade guide kommit upp. Jag guidade mor och far i Slottsskogen som liten.

      Gilla

  9. Drömjobb? Jag vet faktiskt inte. Mina drivkrafter i yrkeslivet är att få göra samhällsnytta, inte minst för kommande generationer, att utvecklas tillsammans med andra samt att få ha roligt och skratta mycket tillsammans. Så ett jobb som erbjuder allt det. 🙂

    Gillad av 1 person

    1. Ja jag vill också göra samhällsnytta och det är därför jag är kvar på heltidsjobbet och inte hinner blogga så mycket som jag vill.

      Gillad av 1 person

      1. Ja, den där tiden som aldrig riktigt vill räcka till för allt en vill… 🙄

        Gillad av 1 person

  10. Jag hänger på matskribent! Så vandrar vi då och då så vi kan stoppa i oss ännu mer på nästa ställe…. 😉

    Gillad av 1 person

    1. Haha, jaaaa!

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog