Favoritbokhandeln

Vilken resebloggare älskar inte böcker om just resor och geografi? Daunt Books i Marylebone specialiserar sig på just sådana. Jag älskar den här bokhandeln som dessutom ligger i fantastiska lokaler där delar påminner om en kyrka eller aula. Vördnadsfullt tar jag mig uppför den smala trätrappan i längst in till vänster och upp i galleriet fullt av olika kulturgeografiska mästerverk bara om de brittiska öarna. Kan det bli bättre? Himmelriket känns nära där under det stora ljusinsläppet i taket där jag står och bläddrar i böcker om engelsk mat, Yorkshires småstäder och jag vet inte allt. På bottenplanet står böcker om Europas alla andra länder och tar du den fina trappan ner till källaren så väntar resten av världen.

Daunt i Marylebone

Daunt i Marylebone

Det finns andra böcker också för den som inte snöat in sig på resandet utan letar till exempel skönlitteratur men ofta är även den reserelaterad när det gäller vad som visas på de bästa hyllorna. Böcker som inte finns inne kan de ta hem åt dig om du vill och som om det inte räckte med böckerna så har de diverse evenemang och då inte minst en årlig festival med olika författare, litteraturpromenader och annat. I år går den av stapeln 19-20 mars om du har vägarna förbi och du kan fortfarande boka biljetter till allt utom intervjun med Monty Pythonstjärnan och globetrottern Michael Palin vilka snabbt sålde slut. Antonia Fraser är ju inte fy skam hon heller. På hemsidan ovan hittar du hela programmet.

Daunt finns på flera ställen i London men det här är den vackra ursprungsbutiken som dessutom ligger i ett område fullt av roliga butiker. Det finns andra bra resebokhandlar i London men den här är något alldeles speciellt.

4 kommentarer

 1. Jag älskar bokaffärer – alldeles för mycket faktiskt! Jag har lovat mig själv att sluta köpa böcker, de tar helt enkelt för mycket plats! Men hur enkelt är det???

  Gilla

  1. Nej det går ju inte. Jag kom hem med fem böcker på lika många dagar i England förra veckan och då stoppade jag mig mest eftersom vi bara hade handbagage. Nu ger jag iallafall bort äldre ur hyllorna ibland…

   Gilla

 2. Verkar vara en härlig affär.
  Intressant inlägg om Shrewsbury nedan. Har varit där en gång med vänner som bott där. Jag håller med dej om att det är en trevlig och överraskande stad.
  Ha det bra!

  Gilla

  1. Tack detsamma! Daunt är underbar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: