Smugglarstämning och god mat

Det kommer inte som någon hemlighet för trogna läsare att jag älskar maritima pubar så idag blir det ännu en i form av Driftwood Spars nere i Trevaunance Cove i St Agnes. Resetidningen Vagabond har i sitt rykande färska nummer en stor bild av St Ives och detaljer om sevärt i Cornwall så jag flyter med i tiden.

Trevaunance Cove från ovan. Puben nederst till höger.

Trevaunance Cove från ovan. Puben nederst till höger.

En ”cove” är en mindre del av en bukt och ett vanligt namn på stränderna i Devon och Cornwall inte minst. Här påminner namnet om smugglare och många var just smugglartillhåll eftersom de gärna ligger skyddat med trånga passager in till land. Som jag skrev i inlägget om St Agnes så var Trevaunance Cove en gång också byns hamn så det känns inte som om det går att få en mer passande plats för just en pub. En hel del fransk alkohol har kommit till Cornwall i småbåtar i skydd av mörker genom tiderna även om just den här platsen var lite för välkänd och stor och det var mycket annat som smugglades på nordkusten. Trots detta känns det nästan smugglaraktigt att stiga in på Driftwood Spars där man direkt kastas in i vad som kunnat vara kapten Kroks kajuta om det inte varit för att det sitter ett pensionärspar med en labrador i ena hörnet och äter caesarsallad.

Titta in i min lilla kajuta

Titta in i min lilla kajuta

Vet du vad en rundhult är? Det visste inte jag heller tills alldeles nyss när jag var tvungen att googla det svenska namnet på ”spar” som jag bara visste att engelskan kallar delar av fartygsriggar och annat i till exempel trä. En klyvarbom vet jag tack vare Chalmers studentsånger under min uppväxt i Göteborg vad det är och just en sådan kan tillsammans med bom och annat på segelfartyg tydligen tillhöra just begreppet rundhult. Sådana flyter såklart iland både här och där längs kusten som drivved och där har ni pubens namn.

Det här är en ganska stor pub med vad jag vill kalla festlokal på ena sidan men man vill helst hålla sig i just den gamla baren och det är den som är samlingspunkten. En trappa upp har puben några rum till uthyrning även om jag själv är skeptisk till att övernatta på pubar på grund av ljudnivån. Den här är mest högljudd när det spelas folkmusik och liknande regelbundet men detta kan lika gärna ske runt lunch som på kvällen och annars är det en lugn plats på jorden. Från maj till september kan du sitta i restaurangdelen ”Fitty Pysk” och äta med utsikt vid dukat bord. Maten är precis som nere på puben baserad på lokal fisk och skaldjur men har också kött, sallader och ostar från Cornwall och jag vet inte om kocken är densamma idag som under vårt besök men det var riktigt gott. Det är helt enkelt svårt att hänga med i den här branschen i Cornwall idag om man inte är på topp. Till och med pubsmörgåsarna är stora, mättande saker och gärna med lokal krabba.

Huset rymmer både pub och B&B

Huset rymmer både pub och B&B

Mest känd är puben nog idag för sitt egenbryggda öl som finns i ett tiotal sorter (alla bryggs inte samtidigt) och där jag provade storsäljaren och originalet Red Mission eftersom jag älskar en härligt röd ale (missa inte Ravnsborg rød från Nørrebro Bryghus om ni är i Köpenhamn apropå detta). En del av intäkterna från denna öl med en helikopter på etiketten går just till Cornwall Air Ambulance, denna för bygden så viktiga räddare i nöden för vandrare, kanotister och andra och det är en riktigt god öl men jag tror säkert att minst en handfull av de andra också skulle slinka ner och gillar du inte engelsk öl så är de stora fans av belgiskt här.

4 kommentarer

 1. Åh, så mysigt!!! Det känns som om det snart är dags för ett återbesök i Cornwall…

  Gillad av 1 person

  1. Go on! You know you want to! 😀

   Gilla

 2. Ser härligt ut! Alltid roligt med pubar.
  Intressant vilken årstid man ska besöka UK. Maj – september, skullle jag säja, men undvika augusti.
  Ha det bra!

  Gilla

  1. Ja augusti och så påsk i London för det är bara köer och tunnelbanekaos.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: