Shoppa i Cotswolds

I ett tvärt kast från enkelt leverne i det karga Nordengland går vi idag till shopping i det mer exklusiva Cotswolds, ett populärt resmål bland oss svenskar eftersom det är nära London och många ser de rullande kullarna och pittoreska byarna med sina honungsgula eller mjukt gråa hus som representativt för England. De där mysiga byarna (jag har skrivit om till exempel snofsiga Broadway och det mer turistiga men ack så mysiga Bourton-on-the-Water tidigare) är fulla av tea rooms men också butiker med teddybjörnar och vandringskläder och i Chipping Norton ligger Jaffe and Neale, en av de där bokhandlarna med eget café som vi alla älskar. The Cotswolds är hem för många höginkomsttagare och jag har redan nämnt att du kan handla hos prins Charles på Highgrove om du har lust. Överallt på landsbygden finns också konstgallerier, hantverk och gårdsbutiker men om man vill ägna en hel dag åt shopping går det också att bege sig till traktens lite större städer.

Antikrundan går runt hela landet men det hindrar inte att det här är lite av ett center för just antikt eftersom man har det bra ställt. I Tetbury söder om Gloucester hittar du till exempel Long Street Antiques, trettio antikhandlare i ett vackert, georgianskt trevåningshus. Här har också Highgrove en egen butik om du inte kan ta dig ända ut till egendomen.

Cheltenham som kanske är mest känt för fina galopptävlingar och sitt historiska brunnsdrickande är en elegant stad indelad i tydliga kvarter. Här finns alla de kedjor du förväntar dig av en engelsk High Street men du som letar efter mer originella saker ska bege dig till området Montpellier för klädboutiqer och design och till det konstnärliga The Suffolks för mer antikt. Båda har också flera heminredningsbutiker. I Montpellier kan du sedan känna dig nästan kontinental om du sätter dig på en av alla vinbarer efter shoppingrundan medan du i The Suffolks kan försöka få bord på The Daffodil som är en restaurang i en tidigare biograf i art decostil. Självklart har den därför också matiné på fredags- och lördagseftermiddagarna i form av afternoon tea.

Montpellier Walk, Cheltenham. Foto: Jaggery (Wiki Commons)

 

Jodå, Cirencester har marknad också. Foto: Tony Grist (Wiki Commons)

 

Den lastgamla staden Cirencester med anor från romartiden är den största staden inne i själva naturområdet Cotswolds och räknas som dess huvudstad. Även här hittar du mängder av små butiker som New Brewery Arts och MADE med hantverk, konst och design och en köksbutik i form av min favoritkedja Steamer Trading. Satsa på gatorna Black Jack Street, Silver Street, Dyer Street och Castle Street med sina kringkvarter så kommer du garanterat att hitta något att ta med hem. I både Broadway och Cirencester finns också Sue Parkinson med egen heminredning och kända modemärken och även om både en hel del dansk design och krämer från L:a bruket hittas där så finns också mycket brittiskt och framför allt reducerade priser på flera märkesvaror i butiken i Broadway. Kom nu bara ihåg att shoppa innan ert afternoon tea och inte efter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: