Champagne hos prinsen

Från arbetare i snöstorm kastar vi oss idag till finrummen och blommande trädgårdar. Utanför Tetbury i Gloucestershire ligger Highgrove House där Charles, prinsen av Wales bor med sin Camilla och du vet kanske redan att man kan besöka delar av husets trädgård. Nu är det inte nog med det utan du kan faktiskt även lära dig ett och annat på kurs här eller varför inte gå på middag. Det är tveksamt om du träffar hertigparet av Cornwall själva eller ens får syn på dem för de är säkert lika ofta på Clarence House i London eller någon annanstans men roligt har du nog ändå.

Det var hertigdömet av Cornwall som på 80-talet betalade för köpet av Highgrove så det har inte haft kungliga associationer så jättelänge. Huset är från 1700-talet men delvis omgjort av prins Charles och det är alltså trädgården de flesta får nöja sig med att se. Jag har inte gjort det själv än men vill tipsa just på grund av alla de där aktiviteterna du kan boka in dig på under året. Vad sägs om en kurs i korgflätning, hönshållning, örtodling eller konsthistoria? Allt står på sajten jag länkade till ovan.

highgrovegdns

Highgrove Gardens   Foto: Highgrove

Den som bara vill besöka trädgården får gå på rundvandring med tjugofem andra besökare och en av trädgårdsmästarna. Vill du avsluta diitt besök med afternoon tea med champagne så går det också bra och kostar sjuttiofem pund (145 för två) och då får du dessutom vandra runt i trädgården i en något mindre grupp. Efteråt kan du handla allt från te och ljus till babypuder och kristallglas med Highgrovemotiv i butiken eller åka bort till Home Farm en bit bort och se den ekologiska gården som hör till Highgrove och även där handla av det som odlats. Har du inte möjlighet att ta dig hit så går det faktiskt också att handla online (se hemsidan).

tea

En cool present

 

Just nu är det aktuellt med St Davidsmiddag för att hedra Wales nationalhelgon i slutet av februari och där finns det ännu platser kvar. För sjuttiofem pund  välkomnas du med champagne och får en trerättersmeny som bland annat består av lamm (eller Glamorgan sausages om man är vegetarian) och där desserten låter gudomlig: Snowdonia steamed pudding with Highgrove Marmalade sauce and clotted cream. Morsdagslunchen är tyvärr fullbokad nu i år men häng på låset 2016 så ordnar det sig säkert (britterna firar den i mars).

Kanske köpa trädgårdsboken?

Kanske köpa trädgårdsboken?

2 kommentarer

  1. Afternoon tea är så gott och mysigt! Men 75 £? Lika mycket som en trerätters middag ju. Undrar om det är prinsen himself som får del av pengarna.

    Gilla

    1. Det ingår ju visserligen en guidad tur av trädgården också så det hade kanske varit 55 utan den, haha. Det finge vara ett specialtillfälle. Vinsten går till prinsens fond som bidrar till allt möjligt blandat i samhället.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: