En slocknad stjärna och en prins

Undrar du varför jag inte skrivit om Prins Philips begravning? Även om jag inte är rojalist hade jag ju kunnat skriva för att han är så känd och det är ju ändå sorgligt för drottningen, de var ju gifta så länge.

Jo, det är sorgligt att se henne sitta ensam i kyrkan och jag lider med henne som person. Samtidigt välsignades de ju med just ett långt äktenskap till skillnad från många andra. Det finns också de jag tycker är helt okej för att vara kungligheter men dit hör inte prinsen som kommit med märkliga och nedlåtande uttalanden om andra människor och kulturer genom åren vilka är svåra att ha överseende med även om man tar i beaktande att en hel del yttrats i en annan tidsålder. Jag har uppfostrats att inte tala illa om de döda så jag avstår från att säga så värst mycket alls om den man jag såg för första gången när paret var på statsbesök i Göteborg på 80-talet. Dessutom har det visats så otroligt mycket om honom i media den senaste veckan att jag inte behöver berätta mer jag också. På dansk TV visades begravningen direkt i två kanaler samtidigt. Hur mycket kan man se? Det har dessutom varit en klagomur utan like även i Storbritannien över hur mycket utrymme prinsen fått på bekostnad av en massa inställda program Så pass att BBC: tittarsidor närmast kraschat. Det är alltså inte bara jag som är trött på det vilket man lätt får intrycket av om man tittar på TV4 där britterna sades vara i chock vilket de inte alls var eftersom Philip bara var en månad från att få ett telegram från sin egen hustru (alla britter får telegram av drottningen när de fyller hundra).

Betydligt mer sorgligt är för mig att vi nu i veckan förlorat Helen McCrory i sviterna av cancer.

Foto: Siebby (Wikipedia)

Helen är för mig mest Polly Gray i gangsterserien Peaky Blinders. En underbar roll där hon får styra och ställa med familjen Shelby, klura ut lösningar på deras problem och argumentera med Tommy när hon tycker det blir farligare än vanligt. Min dotter tänker mer på Narcissa Malfoy i Harry Potter men det finns ju tusen roller till, Anna Karenina, rollen som Cherie Blair i The Queen, Penny Dreadful och många andra även på teaterscenen.

Bilden ovan visar hur hon ler mot sin man, den kände skådespelaren Damien Lewis, på filmfestivalen i Berlin och han skrev en avskedstext om henne och hur levande hon var in i det sista. Inte bara han utan två tonårsbarn kommer nu att sakna henne mer än alla vi andra.

Annons

4 kommentarer

 1. Jag är faktiskt glad att du inte skriver mycket om Philip, tack. Det har nött och blötts här till vansinne. Så många som är så trötta på det.
  Han har gjort många så ointelligenta uttalanden, men man undviker att tala om det här, tyvärr.
  Jag har också tänkt på kortet från frun, ha,ha.
  Bortgångar är aldrig bra och ju yngre dessto värre.
  Ha det bra!

  Gillad av 1 person

  1. Ja och lägg till det hela diskussionen om att ingen kunde ha uniform på grund av Harry. Skönt för dem att Philip själv planerat allt. I sådana tider är det så mycket som snurrar i huvudet.

   Gillad av 1 person

 2. Ofta blir fokus fel när folk dör. Antingen höjs de till skyarna eller så ska en massa tabbar och misslyckanden lyftas fram. Jag hoppas att folk som tänker på mig när jag traskar vidare blandar och ger.
  Jag undrar hur det känns att vara ensam kvar efter ett så långt äktenskap och så långt liv. Jag tyckte Bettan såg så liten och ensam ut på begravningen.

  Gillad av 2 personer

  1. Ja hon såg verkligen ensam ut.

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: