Dina drömmars tea room

Området där Devon möter Somerset är lite av en svart fläck på kartan för mig. Jag har visserligen varit i Ilfracombe, sett den dramatiska kusten runt Combe Martin och tagit mig vidare till Lynton och Lynmouth men mer är det inte jag har sett av Exmoors vilda hedar. Sugen som sjutton är jag på att besöka Dunster med sitt slott, Heddon Valleys trollskog och det landskap Håkan Nesser trivs i. Därför retar det mig lite extra att jag när jag var i Lynmouth inte visste att ett av Englands allra mysigaste tea rooms ligger bara några kilometer österut. Jag som tänkt skriva ett inlägg om just drömmiga huslägen på den engelska landsbygden har nu hittat ett som skulle passa perfekt i ett sådant inlägg och som dessutom serverar te (sedan folkomröstningen har du nog förresten märkt att jag slutat med inläggen om hus till salu, det föll sig naturligt). Detta måste undersökas.

Watersmeet House (öppet påsk till höstlov)  ligger just där ån Hoar Oak Water mynnar ut i floden East Lyn som kröker sig på sin väg mot Lynmouth vid foten av några skogklädda kullar. Du kan enkelt göra en avstickare med bil om du är på väg till de fina byarna Brendon, Malmsmead och Oare. Det går också utmärkt att promenera de dryga tre kilometerna från Lynmouth längs en ekfylld skogsravin eller komma från South West Coast Path om du är på vandringssemester. Du lär känna dig som vore du i sagans värld när du kommer fram vilket som.

Watersmeet. Foto: Mark Percy (Wiki Commons)

Watersmeet drivs av National Trust sedan 1936 och här har serverats te sedan 1901 men det är inte det enda som görs idag utan framför allt sköter man om det vilda landskapet med sina skogar och hedar. Uttrar, ovanliga växter och fåglar är lite av vad du kan få syn på. I skogarna här finns också ”whortleberries” som är som våra blåbär och ovanliga i England. De kan du få sylt av på dina scones med clotted cream.

Den som inte kan sitta still kan gå både korta och långa promenadslingor runt den lilla byn och så kan du fiska i floden. Huset byggdes faktiskt som just fiskestuga 1832 av den romantiske Walter Stevenson Halliday som också tyckte om poesi så även den finns närvarande i huset. Poeten Coleridge var från Devon och Watersmeet är därför med på traktens romantiska vandringsled The Coleridge Way. Ska du paddla kanot måste du däremot vara riktigt erfaren i det strömma vattnet vintertid som är paddelsäsong (på sommaren är det ganska lite vatten som du kan se på ett av mina foton från Lynmouth men på vintrarna blir det ibland våldsamma översvämningar). Själv skulle jag dricka te i trädgården och besöka National Trusts informationsbutik med godsaker och fina souvenirer. Är inte detta en engelsk drömvärld? Har du varit där?

 

 

7 kommentarer

  1. Sagostämning tycker jag.

   Gilla

 1. Självklart! Är alltid sugen på te. 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Har aldrig varit där heller, men verkar trevligt. Tea rooms kan man aldrig få nog av!

  Gillad av 1 person

  1. Verkligen inte.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: