Shoppinghelg i London

Egentligen är det här kanske mer passande för höst och vinter men jag skriver så väldigt mycket om puttinuttiga byar och storslagna nationalparker just nu under sommaren att det kanske är dags att kontra med en inomhusaktivitet.

Många reser ju till London enbart för att shoppa och gå på teater och musikal och jag väljer att tro att det finns något anglofilt i er ändå för ni hade ju lika gärna kunnat åka till New York med dagens biljettpriser och möjlighet till kompledigt. För er och för alla som sedan länge är riktigt insnöade beundrare av England men vill ha lite variation i tillvaron och något att ta med hem finns Westfield Stratford. För mig är detta så otroligt mycket skönare än Oxford Street där trängseln är total, folk knuffas och buffas och överallt hör man svenskar och känner sig ungefär lika mycket i London som man gör på Drottninggatan i Stockholm.

20140105_133750

Westfield Stratford

Westfield är ett amerikanskt shoppingcenter och öppnade faktiskt först i Shepherds Bush i västra London men jag rekommenderar det som senare öppnade i Stratford i samband med OS 2012 eftersom det är större och har många av de butiker svenskar suktar efter som Victoria’s Secret och Primark. På en halvtimme är man här med tunnelbanan Central Line från Oxford Street och det går också att ta snabbtåg på under tio minuter från St Pancras (med tåg från Gatwick) eller Docklands Light Railway från olika delar av östra London. Man hamnar då alldeles vid köpcentret utan att behöva bli blöt om fötterna om det regnar och här finns alltså sedan allt under ett tak.

Victoria’s Secret är något min dotter brukar titta in i på Kastrup eller Gatwick och här fick hon dåndimpen av hur stort det var. Mängder av dofter, ofta för fem pund flaskan när det är rea gör vilken tonåring som helst lycklig och sedan finns en Primark bara några få steg bort om än inte fullt lika gigantisk som på Oxford Street. Om man inte bara vill ha parfym och underkläder utan övrigt smink och skönhet så finns både Boots, Superdrug, Body Shop och lite mer unika Neil’s Yard.

20140104_200159

Victoria’s Secret i jätteformat

När det kommer till kläder så finns här förutom Primark även Fat Face, Next, Superdry, Topshop, River Island, Miss Selfridge och Fred Perry i den engelska sfären men i övrigt även GAP, Hollister, Zara, Tommy Hilfiger och en väldig massa mer. Sportnördar har J.D. Sports, Speedo Footlocker och billiga Sports Direct medan det också finns både Disney Store, Lego och Early Learning Centre för barnen och ett antal kända skokedjor för alla. Vi som inte nödvändigtvis älskar att handla just kläder hittar Foyles bokhandel och Lakeland med sina många köksgrejer att roa oss med och naturligtvis diverse teknikaffärer.

Blir man hungrig mellan varven så dräller det av ställen både med snabbmat och lite finare. Själv gillar jag Arancini Italian Deli med de sicilianska fyllda risbollarna arancini och mycket mer. Här finns också indiska sötsaker att handla med sig från Royal Indian Delicacies men även mer matigt som Gourmet Burger Kitchen, Yo! Sushi, Jamie’s Italian och svenska tonåringars favorit: Nando’s. Tänker ni att shoppingcentra är oglamorösa och att de här ställena låter alldagliga? Förmodligen är det OS förtjänst men här finns faktiskt Searcys champagnebar också om än inte i lika romantisk miljö som den på St Pancras station som jag skrev om i vintras. Känns detta för snofsigt så kan man istället gå och sätta sig på det ganska coola lilla mikrobryggeriet Tap East vars American Pale Ale jag varmt rekommenderar.

20140105_135929

Tap East

Den som varit i London förut och endast kommer hit för att shoppa kan lika gärna boka rum på Premier Inn Stratford som inte är det bästa Premier Inn jag bott på men helt acceptabelt, rent och fint och speciellt till det pris man ofta hittar här om man bokar på deras egna hemsida i god tid och som framför allt ligger i samma byggnad som Westfield så du behöver bara gå femtio meter utomhus med dina påsar hem till resväskan – perfekt för en mamma-dotter helg eller något. Dessutom kan man köpa en massa gott till hotellrummet på Waitrose. Skulle det vara fullt så finns här också ett Holiday Inn så ni ser – är ni shoppinggalna finns det ingen ursäkt att inte hitta hit.

3 kommentarer

  1. Många bra tips!

    Gilla

    1. Tack. Jag gillar verkligen inte Oxford Streets trängsel utan detta är mycket skönare med nästan samma butiker.

      Gilla

    2. Tack. Jobbigt med Oxford Street ibland.

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog