Billiga sportartiklar på Sports Direct

Eftersom jag har en fotbollsspelare i familjen så vet jag hur fler och fler i klubben frågar oss om Sports Direct men ser nu också ganska ofta deras karaktäristiska stora, svarta påsar i händerna på svenskar på flygplatser så nyheten om billiga fotbollsskor, tröjor, löparskor och annat verkar ha spridit sig till oss. Det är ju välkänt att just sportartiklar är ovanligt dyrt i Sverige och att många går in på de stora sportkedjorna och provar skor som de sedan köper på nätet från England och detta är alltså en av de butiker du kan beställa från vilka levererar till Sverige – faktum är att de nu även har en hemsida delvis på svenska om än lite halvtaskigt översatt. Själva har vi hittills mest handlat på plats eftersom Sports Direct finns i så gott som alla brittiska städer och bara i London finns de på Oxford Street, Kensington High Street och många många fler adresser – inte minst Lillywhites på Piccadilly Circus . Det jag har köpt till mig själv har varit löparbyxor, baddräkter och liknande av kända märken till otroliga reapriser och det verkar som om konceptet här är att köpa in överblivna lager från andra butiker och sälja vidare för om man tittar på till exempel fotbollströjorna från de stora Premier League-lagen så visst är det officiella souveniretiketter sydda i de dyraste och alltså är det inte souvenirbutikernas falska varianter.

The Boot Room

The Boot Room

Fotbollsskor är som sagt populärt i min familj och inget går upp mot att komma fram till Sports Directs ”Boot Room” med mängder av skor för alla underlag. Här säljs förra årets modeller av kända märken ut för sisådär 35-45 pund vilka fortfarande kan ligga på 800 kronor hemma. Det ska sägas att alla modeller man spanat in hemma inte finns här men i gengäld finns många du inte sett hemma heller om du är på plats och provar. Enda skillnaden mot hemma är att de inte har fotbollsstrumpor att prova med så antingen tar du med en i bagaget eller så köper du ett billigt par här och öppnar paketet. De allra nyaste Premier League-tröjorna är inte så värst billiga men du kan fynda en massa annat relaterat till topplagen som kan bli presenter till de därhemma. Muggar, mössor, strumpor, pennor…you name it!  Likaså hittar man jubileumströjor från lagens storhetsår och annat och en väldig massa tröjor från andra länder.

För den icke fotbollsintresserade finns det hur mycket som helst kring golf, cricket, löpning, träning, basket, rugby och annat – bara det spelas i England. Den som inte alls är road av sport kan faktiskt också hitta saker här eftersom t-shirts, jackor och byxor finns i överflöd att fynda liksom gympaskor. Jag är ledsen kära svenska försäljare av sportartiklar men så länge det är halva priset i England så kommer jag att fortsätta handla där. Jag vill inget hellre än att hålla svenska stadskärnor vid liv men de flesta av er finns ändå bara ute i köpcentra med samma typ av sortiment. Har man en idrottare i familjen så vill man inte lägga tusenlappar om året i onödan. De tusenlapparna kan man ju köpa en flygresa till England för…

Uppdatering januari 2016: Företagets ägare (också storägare av Newcastle United FC) är under stor kritik för arbetsförhållanden vilket The Guardian skrivit om under december. Du kan läsa mer om det här med fortsättning här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: