Pub längs Themsen – The Dove i Hammersmith

Något av det mysigaste jag vet och nuförtiden ett måste när jag är i London är att upptäcka pubarna längs Themsen och The Dove i Hammersmith är min favorit hittills. Nu är jag nog långt ifrån ensam om att ha den som favorit för det här är en riktigt gammal pub med en intressant historia och den finns med i otaliga guideböcker om London men trots detta känns den fortfarande som en liten lokal pub utan större folkmassor. Visst är den knökfull när solen skiner en sommardag men kommer du hit under ett sportlovs- eller påskbesök eller när det regnar så behöver du inte ha problem att hitta en plats trots att puben lär ha Englands minsta bar (med trevlig personal). Den är verkligen liten den där baren och otroligt mysig med lågt i tak och mörka bjälkar och dessutom är den det första du möts av när du kommer in från den lilla gränden som leder hit så stämningen tar tag i dig omgående även om du sedan rör dig upp till det något större rummet vid terrassen vars väggar är fulla med inramade historiska dokument och bilder inte minst om pubens stolthet: det faktum att texten till Rule Britannia skrevs just här av James Thomson 1740.

Puben sett från gränden.

Puben sett från gränden.

Många pubar i England är knutna till ett bryggeri och The Dove hör till Fuller’s som började sin historia inte alls långt härifrån men idag har flyttat. Deras öl är helt ok tycker jag (London Pride och ESB är väl de mest kända som också går att hitta i Sverige) och här finns också  goda Seafarer som är en mild ale där en del av det du betalar går till att hjälpa sjömän som inte längre arbetar.

Ytterligare en trevlig sak med The Dove är att köket är öppet hela dagen. Många pubar har stängt en stund efter lunchrusningen men hit kan du komma hungrig fram till kvällen och maten är verkligen toppen. Glöm sönderkokta grönsaker för här har de högre ambitioner än så även om de aldrig krånglar till det. Själv har jag ätit en perfekt stekt biff här medan resten av familjen ätit fish and chips och en tallrik fint serverat kallskuret med roliga röror och gott bröd som ett alternativ till en vanlig Ploughman’s. Det var bara vår stora disciplin den gången som hindrade oss från att prova de typiskt engelska dessertpuddingarna i stil med toffee pudding men jag är tvärsäker på att de är goda. På pubens hemsida finns ett galleri där du kan se att det heller inte är något problem att vara vegetarian här. Mat är alltså en stor del av The Dove och de har även öppet för traditionell middag på juldagen – jag kan absolut tänka mig värre jular.

Vy ner mot den lilla baren. Foto: Edwardx - Wikipedia

Vy ner mot den lilla baren.                                        Foto: Edwardx – Wikipedia

Det är en kvarts promenad hit från tunnelbanestationerna Hammersmith eller Ravenscourt Park och väljer du den sistnämnda så slipper du följa den fula motorvägsviadukten utan måste bara ta dig under vägen i en gångtunnel. Sedan är du nere vid Themsen och ser en klunga hus utslängda på gräsbanken och just där hittar du 19 Upper Mall – alla vet dessutom var puben ligger om du går vilse. Sätt dig sedan och njut en pint inne eller ute och följ båtarnas trafikrytm i tidvattenskiftningarna.

Från terassen syns Hammersmith Bridge (i bättre väder iallafall).

Från terassen syns Hammersmith Bridge (i bättre väder iallafall).

Annonser

2 kommentarer

 1. Åsa F M · · Svara

  Nu har jag äntligen vandrat från Hammersmith och siktet var inställt på lunch på ”The Dove” men det var nästan fullsatt – de bord som inte var ockuperade var bokade.. Fick vandra vidare till ”The Old Ship” i stället.. Deras Sunday Roast var helt OK.

  Gilla

  1. Åååh. Synd men nu vet du var det är till nästa gång. Kan tänka mig att det är fullt så här års och ja, det finns ju många trevliga pubar längs Themsen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

cornishbirdblog

Little Local Adventures

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: