Theresa May har Trump i knäet

Näpp! Nu är det slut på semestern och här ska bloggas. Åtminstone mer än de senaste veckorna. Det är fortfarande full rulle här eftersom mamma flyttat ner till oss i Skåne och ska komma i ordning och i helgen ska vi tillbaka till landet med den usla uppkopplingen och ha nostalgisk filmfestival hela tjocka släkten.

Vi drar väl igång det bloggandet med en tweet av Daniel Storey. Han har skådat Donald Trumps ansikte i Theresa Mays knä! Det är sant att det är likt och humorsidan The Poke kunde naturligtvis inte låta bli att dela så här har ni beviset.

Jag har under semestern börjat fundera på om jag skulle göra en tågresa till England snart. Inte för att jag har massor av tid men för att jag vill leva som jag lär med flygandet – ja Cecilia Hagen du har en poäng – men också för att jag vill se hur det går att göra detta nu när det inte längre går några nattåg från Köpenhamn. Till sist är jag frestad eftersom det nu inte heller går färja från Esbjerg och passagerarmöjligheterna har tagits bort på fraktfartygen från Göteborg till Immingham på grund av brittiska immigrationsbestämmelser i vad som är en frakthamn snarare än en passagerarhamn. Neddragning av personal i Immingham misstänker jag. Hur tar man sig nu snabbast till England om man inte vill eller vågar flyga och vad kostar det? Sådant vill jag ta reda på eftersom det nu var flera år sedan vi reste dit med endera tåg eller färja. Vi får se om jag får tid. Till England vill ju hela familjen hänga med och det kan bli kniviga förhandlingar med dottern som kommer att jobba om hon inte kommer in på den utbildning hon har som förstahandsval där hon just nu är reserv.

Engelsk pub i Tyskland

Foto: The Unbrexit

En sak som vore rolig med att ta tåget är den att det går att göra stopp på vägen och ett sådant som just jag är intresserad av nu är Ahaus vid den tysk-nederländska gränsen. Där öppnade nu i år puben med det fantastiska namnet The Unbrexit som en reaktion på folkomröstningen och jag älskar deras egen beskrivning ”Unbrexit is our answer to this unexpected referendum: 400 sq m of British ground in the center of Europe”. Ja, jag förlåter dem till och med att de inte stavat det ”centre”, så härligt uppfriskande är det att läsa om detta vattenhål, komplett med röd telefonkiosk.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: