Nyhet från Heathrow

Igår var det dags för de första flygbolagen (Air China, ANA och Air Canada) att flytta in i nya Terminal 2 på Heathrow som byggts på platsen av tidigare Terminal 2 och Queen’s Building och som därför får det nya tillnamnet Queen’s Terminal. Det blir Star Alliance-bolagens terminal samt ytterligare några bolag och de flyttar in några i taget som ni kan se genom länken. För SAS är det dags den 10 september om allt går som planerat och så här är det upplagt för att man ska slippa det kaos och de barnsjukdomar som drabbade öppnandet av Terminal 5 för några år sedan (där de flesta av British Airways flighter förövrigt fortfarande går). Arkitektoniskt har den inte fått The Guardian att jubla. Ännu en terminal med högt i tak och stål och glas och inte mycket annat är kritiken av byggnaden med sitt vågiga tak och det låter lite som sterila terminal 5 för mig men den har redan vunnit ett miljöpris för sin energi- och vattenplanering iallafall.

Foto: Sustain!

Foto: Sustain!

Själv har jag sneglat lite på matutbudet – vad annars? Jag gillar att vara någorlunda tidig till flygplatsen och väl ombord brukar man mest få tag på kolhydratladdat snacks på korta flighter till Skandinavien. På Terminal 2 frestas jag huvudsakligen av London’s Pride By Fullers som förutom att de serverar Fullers helt drickbara ölsortiment (därav en lager kallad Wingman speciellt för denna pub) säger sig vilja vara en gastropub och även erbjuder take away till flyget. Restaurangkedjan Leon med profilen ”snabbmat för hälsomedvetna” som finns på olika ställen i London har jag faktiskt aldrig testat trots att jag alltid går förbi den på King’s Cross men det låter spännande med en meny som visar lågt GI och mjölfritt och de serverar bland annat flera varianter av pocherade ägg med till exempel chorizo som lockar mig som LCHF:are. Den familjevänliga och mot plånboken snälla pubkedjan Wetherspoon har fått öppna puben The Flying Chariot med eget ”kontrolltorn” med utsikt mot start- och landningsbana så jag kan inte tänka mig ett bättre ställe om man flyger med barn. Både den för flygplatser obligatoriska kaviarbaren och franska bistron liksom hyfsade cafékedjor finns här också så bara av att skriva det här har jag blivit riktigt sugen på att få kolla läget.

Den officiella invigningen sker av drottning Elizabeth II och Hertigen av Edinburgh den 23 juni men nu har man alltså smygstartat.

 

2 kommentarer

  1. Har tillbringar många timmar på Heathrow, men nu flyger jag mest från Birmingham, liten och behändig flygplats. Gillade nya Terminal 5, som ju ligger lite från hetsen och jäkten runt de andra terminalerna. Kanske kommer jag till nya T2 någon gång. Ha en härlig midsommar!

    Gilla

    1. Ja det är ofta bara dyrare till Birmingham när jag letar.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: