Ett parti kattmonopol en grå söndag?

Älskar du också katter? Då kan du bege dig till York och titta in på The Cat Gallery på Low Petergate ett stenkast från Minstern. Här finns saker både till katten och till dig och det enda jag kan klaga på är att sedan ägaren flyttade hit från Stonegate några kvarter bort så kan det vara trångt om saligheten i butiken (som förövrigt ligger granne med julaffären jag nämnde i inlägget om julshopping). Visst har du alltid velat ha ett kattmonopol från Late for the Sky och helt om kattens värld? Det finns här om det är inte är slutsålt för det är populärt.

catopoly2010

Hinner du inte spela spel utan leker hellre med din egen katt så finns det en mängd leksaker även om många går att hitta även i svenska djuraffärer. Då är det kanske roligare att satsa på det mer engelska i butiken och varför vi inte har de där långa ugnsvantarna i Sverige är för mig ett mysterium men här kan du iallafall köpa både sådana, kökshanddukar och annat med motiv av Leslie Garry. Om du bakar så kan du använda kattformar och det finns fina kakburkar med katter på att lägga kakorna i. Du kan hålla téet varmt med tehuvor och dricka det ur allehanda kattmuggar efter ett besök här.

lesliegarry

Cake-Tins-L

 

Kläder för kattälskaren finns i form av t-shirts, mössor och halsdukar. En scarf i tidlöst grått kan aldrig vara fel om man är ”crazy cat lady” – ett tema som går igen i tryck på muggar och brickor. Storsäljaren i butiken verkar vara en väska med cabaretpostern Chat Noir. För smyckesälskaren är hängen i cabochon kanske något – de finns i olika motiv även om jag själv nog hellre skulle köpa ett hänge med den storleende Cheshire Cat från Alice i Underlandet.

Cat-shape-scarf-L

 

french

 

cabochon

Cabochonsmycke

Jag gillar verkligen att butiken säljer det högkvalitativa fodret Applaws och har en mängd bra saker till katten som gör att det känns seriöst även om man till slut bara köper något till sig själv. Butiken har dessutom broschyrer om alla de katter som pryder Yorks fasader och var man hittar dessa. För den riktiga kattnörden alltså. Hinner du inte till York så levererar de faktiskt till övriga landet och Sverige också men det har jag själv inte testat eftersom det ändå är ett måste att titta in här när jag är i stan.

2 kommentarer

  1. Åh vad kul! Måste åka till York på en gång känner jag. Det där smycket vill jag gärna ha 🙂

    Gilla

    1. Det finns flera varianter. Åk! 😀

      Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, författare. Älskar resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog