Favoritpub i London – The Spaniards Inn

Dags för lite drickapaus efter allt shoppande och resande så idag är det pubdags igen. Min ambition är ju att visa annat än London till stor del men det har visat sig att ni gillar när jag skriver om detta ”svenskarnas favoritresmål” och det är ju en gigantisk stad så jag behöver inte alltid skriva det alla redan berättat. Ni som besökt London ett antal gånger kommer däremot att känna igen dagens ämne som är en av mina favoritpubar i London om inte hela England.

The Spaniards Inn i Hampstead i norra London ligger precis vid det stora grönområdet Hampstead Heath vilket bara det är en bonus för det gör puben till en bra viloplats när man hittat på något på denna ”hed” med sina badmöjligheter, Kenwood House, evenemang och fina vyer över London. Man kan också vandra över Hampstead Heath från mysiga Highgate för att komma hit – kort sagt ett bra vattenhål för norra Londons sevärdheter.

spaniard

Inte världens bästa foto jag hittade i arkivet men…

Det här är en pub med historia ända från 1585 och många kända personligheter har satt sin fot här. Vägen förbi Hampstead Heath är väldigt smal och kurvig här och det passade bra att lägga ett värdshus här med eget tullhus på andra sidan vägen där den som kom med varor från norr och ville in i biskopens London fick betala för sig. Om du är 70-talist kanske du minns TV-serien om stråtrövaren Dick Turpin. Han besökte puben och det sägs faktiskt även att hans far drev den ett tag. Den förekommer också i Dickens bok Pickwickklubben (The Pickwick Papers) och likaså i Dracula och några påstår att det spökar här.

Innan London expanderade kolossalt så lär man ha kunnat se ända till Windsor Castle från pubens trädgård eftersom Hampstead är högt beläget. Det kan man inte idag men den hundvänliga trädgården är riktigt härlig och det är just den där känslan av att man är i en bypub fast man sitter mitt i en mångmiljonstad som är så skön.

Spaniards-Inn-beer-garden

Foto: Harry Wood

Det kan vara trångt om saligheten där ute en solig dag men jag sitter faktiskt nästan lika gärna inne för det är så otroligt mysigt med lågt i tak och mörka bjälkar i flera små rum. Puben månar om att sälja även ekologiska produkter som till exempel fantastiska cidersorter från Somerset. Ett bra sortiment öl och andra drycker och en känsla för olika säsonger (kliv in på en toddy en kall vinterdag) gör att man trivs och inte blir det sämre av att Spaniards Inn har vunnit priser för sin mat som dessutom serveras hela dagen – titta på hemsidan och dregla. Jag kommer hit alldeles för sällan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

lite mera rosa

▫️ din feelgoodbok i bloggform ▫️

Skriv & Res med Therese

Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

A Blog about Cornwall's Hidden Places & Untold Stories

%d bloggare gillar detta: