Nytt år, nya tider. Här har det varit full rulle sedan hemkomsten och inte mycket har blivit skrivet. Strax innan jul gjordes en omorganisering på jobbet. Det var då inte helt klart var min tjänst skulle hamna när så många behövde byta plats. Jag talade om vad jag tycker bäst om att göra och min chef sa att det också är de saker alla tycker att jag gör allra bäst och så tog vi jullov. Efter min semester fick jag frågan om jag kunde tänka mig att byta enhet och fortsätta med favorituppgifterna? Efter den vanliga känslan av undran över varför just jag skulle vara den som flyttar bara för att jag är mest flexibel så tänkte jag att det ju faktiskt är en chans att lära mig mer vilket jag alltid gillar och sa ja. Nu håller jag på att avsluta och dela vidare mina pågående projekt.
Äta bör man ju ändå så nu blir det mer mat men det är ju en av bloggens större kategorier. I våras öppnade nämligen det engelska pajstället Marvin här i Malmö. Det tog ett bra tag innan vårt första besök för det blev sommar med resor och grejer men framför allt var det nog öppettiderna som stoppade oss. Vi äter ofta ute på vardagskvällar när det är lite lugnare på stan och vi själva är trötta och vill skämma bort oss och Marvin som har lunchöppet stängde tidigt utom på fredagar, såklart den dag som är mest livad och då vi brukar hålla oss till hemmamys. En dag hade vi plötsligt en lucka en lördagseftermiddag då det också är öppet och vi var vrålhungriga. Marvin har en väldigt liten lokal så vi undrade om vi skulle hitta plats men kom i perfekt tid för ett bord.
Du ser på svarta tavlan i det öppna köket vilka som är veckans pajer men också på Instagram-sidan jag länkade till ovan. Där står också det andra på menyn, inklusive veckans hemmalagade sandwich-glass.
Vi var såklart tvugna att testa deras ”side orders” först och började med Scotch egg och en mac n’ cheese. Ägget var perfekt mjukt och täcket hade ett härlig krisp där jag möjligen kunnnde tänka mig mer salt för att lyfta smaken. Det serverades med en söt men härligt tjock brown sauce att gå hem och drömma om och det är inte konstigt att det säljer slut vissa dagar. Makaronerna täcktes av en krispig panering även de och såsen till var en red Joe som jag först trodde innehöll pepparrot men det var dijonsenapen som blandade sig med tomatens eftersmak. Söt även den men väldigt lyckad.

Pajerna! Vad kan jag säga. De vilar alla på en liten bädd av lent och gott potatismos enligt engelsk tradition. Jag beställde en Beef & curry och dottern en Coq au vin och sedan satt vi där och nästan dumstirrade på varandra mellan tuggorna. Det var så gott. Köttet var mört och fint och min biff hade den där karakteristiskt brittiska kryddningen och storleken. Currysåsen ….starkt…


Tiĺl detta det blommiga ölet Faith från Leeds-Manchesterbryggeriet Northern Monk. Det finns oftast tre öl av olika slag på fat och så några på flaska. De är inte billiga men det är ju inte ovanliga ölsorter någonstans i Sverige.
Matthew Young som äger restaurangen flyttade med sin svenska partner till Malmö vid tiden runt brexit och eftersom han redan drivit restauranger i England fick han jobb på vad som var kända krogen Bastard, idag restaurangen Ruths som du kan gå till för allt från frukost till middag. Han tänkte inte starta något eget igen men plötsligt dök den perfekta lokalen upp och det är vi många som är glada för.
Naturligtvis har Marvin blivit ett favoritställe och eftersom det drivs av en engelsman är det inte förvånande att även hunden är välkommen. Det har blivit ett ställe vi nu gör tid för precis som för andra favoriter och därför kan jag nu säga att min favorit hittills är Steak & ale (inte helt förvånande då det är en av favoriterna även i England) men det kommer garanterat fler oemotståndliga kombinationer allteftersom de dyker upp. Jag hoppas också att Matthew gör fler lyckade pop-ups med sina engelska muffins med matiga fyllningar på den innovativa eldkrogen Aster för det var fantastiskt.
Nytt år betyder för Marvin utökade öppettider att glädjas åt. Nu väntar jag förhoppningsfullt på en vecka med Sticky toffee pudding eftersom jag vet att de serverade det på Bastard förr och det är så svårt att hitta en riktigt bra i Sverige.
Det låter ju väldigt bra! Vad kul att han kom till din stad och på det utvecklade ett nytt ställe med allt gott. Vad trevligt det låter.
Lycka till med jobbet också, chefer kan vara lite svåra att förstå sig på men hoppas att det blir bra för dig. Du får protestera annars😌
GillaGillad av 1 person
Haha, tack, ja då protesterar jag men det känns bra än så länge.
Visst hade vi tur att vi fick pajer just i Malmö.
GillaGilla
Visst är det gott med en riktigt brittisk pal då och då.
Har ätit många goda.
Ha det bra!
GillaGilla
Ja tyvärr kan man ju inte äta dem mer än då och då, haha.
GillaGilla