Malmös bästa fish & chips

Malmö är inte Göteborg när det kommer till fisk men det finns trots allt fin fisk på sina ställen även här och av topp tre i staden kommer två från just fiskhandlare. Det finns fler ställen än de jag nämner här men på den här bloggen hamnar man bara om man har något som liknar originalet. Här är mina tre favoriter:

TREADrumbar

Den skotska puben på pittoreska och populära Lilla Torg serverar en fin fisk, goda mushy peas och som anstår en pub så finns naturligtvis Sarson’s maltvinäger. Äter du fisken på plats så fick du sist jag var där en svensk sallad till vilket känns fräscht men tyvärr serverad på samma tallrik som fisken vilket är ett no no eftersom paneringen blir blöt. Nu lyckades jag rädda det men det hade varit bra att få på separat tallrik i tysk stil. Det som gör att den bara är trea är däremot att de slutat med sina tjocka, brittiska ”chunky chips” och bytt ut dem mot vanliga pommes. Sådana håller ju inte alls vinägern lika bra. Med Lilla Torgs höga priser lockar det inte längre.

TVÅASöderholmens Fisk

Fiskbutiken i Malmö Saluhall har seglat upp som en favorit men är tyvärr lite ojämn, kanske beroende på vem som jobbar. Tunna pommes här också men goda. Sarson’s på disken och en otroligt god tartarsås. Sist var det tyvärr väldigt krispig fisk och även pommesen kunde varit lite fluffigare även som tunna men som sagt är det ofta mycket bra. Eftersom det är en saluhall med serveringar så har Söderholmen också annat att välja på och allehanda drycker. Kompisen som inte gillar fisk lockar du hit med något från de andra i Saluhallen.

I Saluhallens klassiska korgar till uteserveringen

ETTABlå hoddan

När dottern och jag sagt farväl till vår pappa och make på hospice förra året så satte vi oss i bilen och bara körde runt planlöst i Malmö medan dottern spontant satte på hans favoritband The Smiths på hög volym och vevade ner rutorna. Efter en stund hämtade hon min mamma och så körde hon oss alla till Fiskehoddorna nere vid Malmöhus vilket kändes helt rätt. Från de traditionella hoddorna i trä kan du köpa all möjlig fisk och den Blå hoddan har även uteplatser under sommarhalvåret så de kan erbjuda servering med sillamackor och annat till slutet av september. Jag önskar så att den fanns året om för vi bor nära och deras fish & chips är solklara vinnare. Inte heller här får du riktigt tjocka pommes men du får dem fluffiga med god tartarsås. Till detta en härligt krispig fisk och glad personal. Du sitter ute i grönskan i fiskemiljö nära kanalen och kan köpa till öl eller annan dryck. Jag är inte här hälften så ofta som jag vill. En solig dag är det underbart men kom inte söndag-måndag för här är det riktiga fiskaren öppettider så då kommer du förgäves.

Blå hoddans godsaker
Båtar och bänkar
Malmös bästa. Du ser ju fisken. Såsen är mumma…

Utöver det här toppgänget så är Dockans hamnkrog värd att nämna för deras är också god liksom tillbehören, där är trevligt och miljön bland båtarna härlig. Tyvärr är fiskbitarna bara väldans små. Även Green Lion bakom Malmö Central klarar sig men stanna annars på Centralen och ta Pågatåget den korta vägen till Kävlinge för något riktigt autentiskt.

Gott men smått på Dockan
Annons

4 kommentarer

 1. Nu tror jag det får bli fredagsmys här, sitta på balkongen som badar i sol just nu och blommorna älskar den lite svalare luften och tar nya tag. Vi har ett bra ställe nära som gör, inte fullpoäng men tillräckliga.
  När jag läser din mening; vi åkte runt efter avsked, musiken. Det hugger till, så ofattbart sorgligt och det är svårt att fatta själva livet. Men man måste på något sätt.
  Ha en fin och bra helg nu och ta hand om varandra.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det var en overklig tid men just detta hände som per automatik för det var så självklart.
   Så kul att ni också har ett hyfsat ställe i närheten.

   Gilla

 2. Bra att kunna hitta riktig fish and chips i Sverige också och framför allt rätt tillbehör,
  Ha det bra!

  Gilla

  1. Ja fast jag saknar ofta chunky chips. Ha det bra du också.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: