Sträckkolla på engelska TV-serier

Om du som jag hänger en del på Facebook så har du kanske också fått reklam för BritBox. En kanal som funnits ett tag nu men som nu kommit i svensk version. Är den då något att satsa på? Jag som tycker att Acorn TV ofta har väldigt dåligt ljud tycker absolut det för dig som inte har VPN och kanske även annars eftersom i synnerhet BBC är väldigt bra på att hitta och blockera detta. Här har de nog äntligen insett att tittare utanför Storbritannien gärna skulle betala för mer brittiskt om möjligheten fanns.

BritBox ägs gemensamt av BBC och ITV vilket bara det är ett plus eftersom du då kan få serier från båda och just de har gjort så väldigt många genom åren, även under tiden då ITV var en massa lokala bolag som Yorkshire TV och Thames Television. Det roliga med kanalen är att du får både gammalt och nytt så här finns både nyare avsnitt av Vera och den äldre versionen av En förlorad värld (Brideshead Revisited) och Herrskap och tjänstefolk (Upstairs Downstairs) och flera komedier. Timmar av ditt liv kan nu vikas åt nostalgi eller åt att se ikapp sådant du inte visste fanns om du inte är lika gammal som jag.

Foto: BritBbox (Wikipedia)

Är det då värt att betala för? Tja, 89 kronor i månaden just nu efter en gratis prövoperiod känns som en ganska bra deal, åtminstone om man är anglofil. Däremot har jag sett på deras Facebook-sida att vissa har problem med den svenska textningen och har man det så är det ju ingen skillnad på den punkten gentemot Acorn TV men detta verkar vara under utredning ser jag på deras Facebook-sida där de aktivt kommunicerar med kunderna. Bland annat ber de om egna förslag på vad vi kan tänkas vilja se som inte redan finns där och då är ju problemet att det jag vill se är sådant som finns på helt andra kanaler och inte gjort sitt intåg på YouTube och de köper såklart inte in saker från Amazon Prime, Channel 4 och liknande i större utsträckning. Dock händer det att de lägger pengar på att köpa en del andra produktioner verkar det som så vi får väl se för helt klart kommer utbudet att växa. En del av det som finns är saker vi redan har i tusen omgångar genom våra egna kanaler såsom Live at the Apollo, Father Brown och inte minst Morden i Midsomer som tycks gå på tre kanaler samtidigt numera men ta en titt på sajten och se vad just du lockas av.

Jag som ser mycket på matlagningsprogram uppskattar att de visar Masterchef förra säsongen och inte de tre år gamla säsonger och liknande som går på våra svenska kabelkanaler eller går att hitta på YouTube. Det är på grund av det där matintresset och Champions League här i fotbollsfamiljen som jag redan abonnerar på Cmore och av någon outgrundlig anledning (det är många samgåenden bland TV-bolag nu) så har de och BritBox ett samarbete vilket gör att den som har Cmore kan se en massa brittiskt utan att skaffa separat abonnemang. Därför sitter jag nu och ser på både serien Crime som är lite si och så men har underbara vyer av Edinburgh och så den puttriga deckaren The Coroner från Devon med några år på nacken. Tittar du via Cmore så fungerar textningen utmärkt och går att slå av och på som på de flesta andra kanaler. Kanske ska ge mig på den komiska The Cleaner härnäst, om en man som städar på dödsplatser och med flera stora namn i rollistan. Mitt enda problem är som vanligt att de inte erbjuder nyheter och saker om Storbritannien. Jag vill ju se vad som händer där. Många serier kommer ju ändå till Sverige men ja, jag är nöjd med att ha hittat några nya serier än så länge.

Annons

13 kommentarer

 1. Cecilia · · Svara

  Vi har Cmore och fick plötsligt BritBox på köpet. En hel del trevligheter, både nytt och gammalt. Vi ser just nu Spooks som är helt ok, frånsett bildkvaliteten som avslöjar att det var ett tag sedan den spelades in. Hoppades innerligt på Gardeners world och äldre säsonger av Bake-off, men icke. Vet du möjligen något sätt att hitta Bake-off? GW går ju att hitta på Youtube med lite skiftande kvalitet.
  Allt gott,
  Cecilia

  Gilla

  1. Nej Bake Off har inte jag heller ramlat över någonstans tyvärr. Visst var det kul när BritBox plötsligt flyttade in på Cmore.
   Spooks är nostalgi för mig. Du kan prova att mejla dem. Jag har föreslagit Hamish McBeth för att jag inte sett hela och Skottland är så vackert.

   Gilla

 2. Ingmarie · · Svara

  Härliga serier du nämner. Jag blir sugen på att skaffa någon mer kanal bara baskanalerna jag har. Av nån anledning har jag föresatt att inte betala för köpkanaler men sista åren har jag vacklat i frågan. Då när jag var på ”språkresa” hos en kvinna i ett par veckor i Bishopthorpe så blev vi sittande en kväll framför Tv:n och då var där en komediserie inspelad kanske 60-70talet som utspelade sig under andra världskriget tror jag, om en slags civil armé med personer som inte kom med i riktiga armén men som ville göra vad de kunde för att försvara sig o landet. Jag vet inte vad serien heter. Det var inte den mest intellektuella nivå men jag kan sakna sådant där riktigt knäppt ibland och jag tror england har en del sådant.

  Gilla

  1. Ah, Bishopthorpe. Nu får jag hemlängtan.
   Jag tror du menar Dad’s Army med sina småkorkade hemvärnsgubbar. En klassiker. Den har faktiskt visats i Sverige som ”Krutgubbar”.

   Gilla

 3. Såg precis reklam för den kanalen och en ny kriminalserie medan nunna på motorcykel. Brittiska kriminalare brukar vara riktigt bra
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  Gilla

  1. Ja Sister Boniface. Får se om jag ger mig på den. Just nu är det alltså lite puttriga The Coroner jag ser. Kram.

   Gilla

 4. Ingmarie · · Svara

  Dad’s army hette den, hih…
  Bishopthorpe kan jag också få ”hemlängtan” till fast jag var där bara 14 ddr 14 ddr 2016. Kan verkligen rekommendera en ” språkresa” kring 50-årsåldern. Finns flera företag som arrangerar sådana. Man kan som jag ha jättetur och hamna hos en engagerad o rolig person som lät mig delta i hennes vardag o få höra hennes åsikter om det mesta + utflykter med henne i och kring York …upplevelse för livet….oförglömligt … …man ska inte låta sig begränsas av sin ålder …

  Gilla

  1. Verkligen inte. Så länge kroppen orkar och man har nyfikenhet ska man ta för sig. Fjorton dagar i York är bättre än inga dagar. Minns puben Marcia i Bishopthorpe, uppkallad efter en galopphäst.

   Gilla

   1. Ingmarie · ·

    Marcia minns jag med för dit var jag med på julbord. Härligt. Jag var även på en hel del annat lokalt i Bishopthorpe. Hon som jag bodde hos tyckte man skall närvara så mycket som möjligt i lokala evenemang så man visar att man tillhör byn. Det tycker jag är en fin inställning.
    York o den trakten är verkligen urmysigt i juletid. Julkonserter mm Tyvärr minns jag inte namnen på alla småställen jag togs med till. Jag önskar jag hade skrivit dagbok.

    Gillad av 1 person

 5. Jag är lite delad inför det här med viaplay, britbox osv där program, speciellt de som har flera säsonger, flyttas in och beläggs med avgifter. Det är en veritabel djungel och kan flyga iväg till höga månadskostnader. För vad – jo, det du någon tid tidigare kunde se gratis.

  Gillad av 1 person

  1. Ja precis. Samtidigt som många ju producerar eget som du inte kunnat se tidigare. Det gäller att fundera över vilken typ av TV du prioriterar men för mig som redan hade Cmore blev det hittills bra.

   Gillad av 1 person

 6. Tack för tipset! Skönt att hitta så mycket samlat på samma ställe. Problemet är väl bara att hitta tid för att se allt… 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Oj, hade inte sett din kommentar…
   Ja speciellt sommartid är det svårt för mig att hinna för då vill jag bara vara ute.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: