Åren de går

För några år sedan skrev jag alltid årskrönikor på bloggen men sedan pandemin har jag ju knappt rest någonstans och 2021 har verkligen inte varit något toppår att notera men däremot ett år jag såklart aldrig kommer att glömma. Med det sagt så har jag just haft en fin jul.

Vädret var verkligen inget att hurra för i Malmö men där firade vi julafton med mamma som inte orkade till landet. För första gången någonsin har jag därför delat julen i två geografiskt och kände mig lite som i Bonusfamiljen när vi på juldagen körde upp till ett fantastiskt småländskt vinterlandskap. Där spelade vi sedan galna spel med släkten och tände ljus vid graven.

Linnébygden är grejer det.

Hemvägen bjöd på något helt annat för den gick via Ulricehamn där min dotter skulle hämta den hund hon just adopterat. Hon har velat ha en hund i många år men vi har stoppat det hela eftersom hon fortfarande pluggade och vi inte visste vad hon skulle ha för tid. Det är ju trots allt hennes hund och även om vi såklart skulle hjälpa till så hade min man hund som ung och visste vilket jobb det innebär. Nu har hon fått ett jobb där hunden kan hänga med stora delar av dagen och jag kan oftast jobba hemma om det inte skulle gå. Plötsligt fanns tiden alltså. Hon har valt en lite äldre valp som förhoppningsvis är mer formbar vilket gjorde att jag vågade säga ja trots att vi har katt och som därför också är utan allt för många hemska upplevelser i bagaget som man behöver mer hundvana för att lösa. Det har visat sig vara en underbar liten hund som till och med katten nyfiket smyger sig fram till ibland även om han inte förstår hundens leksignaler än utan fräser när de blir lite för yviga. Veterinären beskrev hunden som en trevlig individ och vi fick höra av fostermamman att han skulle tugga i sig både sladdar och mattfransar men det har han hittills inte gjort peppar, peppar. Det ska sägas att han får många promenader som håller honom sysselsatt dock.

En liten irländsk lurcher

Själv funderar jag nu på 2022. Drömmarna som försvunnit har så smått börjat ersättas av nya där jag drar nytta av att inte behöva kompromissa. Några resor har jag inte bokat än, vi är återigen ombedda på jobbet att stanna hemma eftersom Danmark har en skenande smitta och både där och här i Skåne känner vi flera sjuka. Klart man kan komma iväg någonstans men jag njuter inte av att gå omkring i munskydd. Nu har jag hunden och några nya skrividéer att testa, bokhögen sjunker och så äter jag mig runt Malmös roliga restauranger på tider när det finns nog med yta. Asiatisk fusion kan jag leva på länge. Ikväll däremot blir det traditionell nyårsmat med hummersoppa som inledning. Hunden verkar cool med de smällare som redan hörs i en storstad så där lider nästan katten värre men brukar vila i vårt badrum utan fönster. Gott nytt år önskar jag dig, var du än är!

Annons

10 kommentarer

 1. Ingrid Grahn · · Svara

  Gott Nytt År även till dig! Hoppas att det nya året kommer att visa sig från sin goda sida till dig, Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Tack detsamma!

   Gilla

 2. jo, vi har ett par avbokade resor… fin valp, gott nytt år.

  Gillad av 1 person

  1. Tack. Ja jag är glad att ha sluppit avbokningar.

   Gilla

 3. Gott Nytt År!

  Gillad av 1 person

 4. Ja, det gångna året har inte varit lätt för dig. Hoppas nästa blir bättre.
  Nog klokt att vänta lite med resande, men det kommer att bli bättre ska du se.
  God fortsättning på det nya bloggåret!

  Gillad av 1 person

  1. God fortsättning! Ja det blir alltid bättre någon gång.

   Gilla

 5. En god fortsättning på det nya året önskar jag dig! Själv är jag hundrädd, men tror ändå att hunden kommer att bli ett fint tillskott för er!

  Gillad av 1 person

  1. Tack detsamma! Det är en otroligt snäll hund. Han har redan imponerat på hundrädda personer. För min dotter är det perfekt av så många anledningar.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: