Coronawall

Ni såg säkert på nyheterna nyligen hur president Biden och de andra G7-ledarna vandrade runt på en strand i Cornwall i ganska uselt väder och diskuterade sina utmaningar. Nyheterna här hemma rapporterade om hur de pratade om både Kina, klimatet och covidvaccin men var det allt och vad hände egentligen bakom kulisserna?

En sak du inte fick se var när alla landade på flygplatsen i Newquay och möttes av glasklara budskap dels från en man under inflygningsleden som satt en flagga på taket och dels från bonden i änden av landningsbanan där en grupp fått sätta upp sitt meddelande. Jag blir så oerhört glad att det finns en motvikt till allt brexitvänligt där nere.

Tack William!

Stranden som Boris och hans stab valde ut för G7-mötet heter Carbis Bay och ligger i Rosamunde Pilchers barndomsby med samma namn. Om du någon gång tagit tåget till St Ives så har du passerat alldeles ovanför den och kikat ner på taket till just det strandhotell där mötet gick av stapeln. Då kan du tänka dig hur säkerhetsarrangemangen blir en alldeles speciell utmaning. Allt stängdes av. Brandkåren var inte glad för gatorna är dessutom väldigt smala inne i St Ives och det händer såklart då och då att det brinner, inte minst i någon av de många restaurangköken. Hemtjänsten fick också den problem med matleveranser och annat. En mardrömslogistik.

Carbis Bay är en avlång by längs vägen ut till St Ives som den nästan är sammanvuxen med. De som inte fick plats bland höjdarna på Carbis Bay Hotel fick bo på annat boende inne i det lite större St Ives och pressen förlades till staden Falmouth några mil bort. Detta ledde efter några dagar till att både St Ives och Falmouth började få mängder av covidfall och nu kallas Coronawall. Vårt favorithotell Pedn Olva stängde helt på grund av sjukdom hos personalen.

Corona var inte det enda problemet. Du såg kanske alla flottfartyg ute i viken i bakgrunden av TV-bilderna. Organisatörerna hade helt glömt att meddela St Ives alla fiskare att det bara var militären som fick vara på sjön så dessa fick inte ens hämta sina nät. Detta i en tid när många av Cornwalls fiskare nu förstått hur de lurats av Johnson att rösta för brexit och därigenom själva dödat försäljningen till sina storkunder i Frankrike och Spanien. Nu lägger många ner eller flyttar ut och det kommer jag säkert skriva om igen. Här är en av dem:

Annons

3 kommentarer

 1. Tur att det fortfarande finns de som protesterar mot Brexit, även om ingen ändring kommer att ske.
  Sköt om dig!

  Gillad av 1 person

  1. Tack detsamma! Nej inget lär väl förändras men det är skönt att veta att de finns.

   Gilla

 2. Intressant läsning, som vanligt. Intressant klipp också.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: