Uppdatering om läget

Plötsligt händer det där man fasar för i livet. Familjen drabbas av allvarlig sjukdom. Det blir vad det blir med bloggandet den närmaste tiden. Ena veckan orkar jag inte fokusera. Andra behöver jag distrahera mig. Jag hoppas på förståelse.

Medan vi lever i vår bubbla så fortsätter världen såklart som vanligt utanför och Storbritannien är knäppare än någonsin. Kanske har du sett något av följande redan. Annars rekommenderar jag dig att läsa om hur:

Boris Johnson har låtit renovera sin tjänstebostad på Downing Street för mycket mer än den budget på 30 000 pund han kan ta av skattepengar. Totalkostnaden kan ha landat på närmare 200 000 pund och Johnsons tidigare rådgivare Cummings som verkar ha diverse avslöjande band om honom (jag har länge undrat om så inte var fallet eftersom han verkar sitta med hållhakar) avslöjade att han kan ha fått resten av pengarna av torydonatorer vilket är helt emot all moral i Westminster. Inte förrän saken togs upp i underhuset verkar Boris själv ha betalat den större summan. Han har legat bra till i opinionsundersökningar på senare tid men nu börjar Labour med Keir Starmer att knapra in lite så vi får se hur det går i de kommande lokalvalen där det trots allt ser ut att hålla i sig för Tories. Industristaden Hartlepool där majoriteten röstade för brexit fortsätter att belöna Johnson för både det och vaccin och den liksom grannstaden Sunderland har länge fungerat som indikator i brittiska val.

Renoveringen har inte bara handlat om pengar utan också smak. Det var Johnsons sambo Carrie Symonds som höll i trådarna för den och nationen undrar nu skrattande över hennes smak och tycker att det hela påminner om allt annat än en premiärministerbostad. Avgör själv:

Utöver detta så har Johnsonregeringen just beslutat att bygga ett nytt kungligt fartyg för ett antal miljoner pund samtidigt som barnfattigdomen i landet skenar. Det senaste kungliga fartyget var underbara HMY Britannia som togs ur service 1997 och idag går att besöka i Edinburgh. Det sägs att det nya fartyget ska få namnet Prince Philip och det passar väl de nya tiderna av att försöka ena nationen och rusta upp sin vapenarsenal att nu också göra detta. Själv trodde jag man döpte fartyg till kvinnonamn. Jag undrar också över många parlamentsledamöters krav på att bygga skeppet i Storbritannien. Torypartiet har ju lagt ner vartenda större varv.

Minns ni att jag i några äldre inlägg nämnt att regeringen tycks vilja göra landet till ett skatteparadis, ett slags Singapore-on-Thames? Jag har också gnällt över att svensk media rapporterar mindre än de borde. Nu får jag chansen att tacka SVT som visar en tysk dokumentär om just detta och om hur rika torypolitiker jobbar med tankesmedjor. Titta på den och låt polletten trilla lite längre neråt i medvetandet:

https://svtplay.se/video/30840130/en-hard-brexit-elitens-projekt

Annons

10 kommentarer

 1. Trist att läsa om sjukdom i familjen. All förståelse om du inte orkar blogga. Ändå et intressant inlägg. Och den dyra inredningen var ju verkligt ful!

  Gillad av 2 personer

 2. Ja den är ju gräslig och alla skrattar på sig.

  Gillad av 1 person

 3. sett i svt, intressant.

  Gillad av 2 personer

 4. Jag följer ”Have I got a bit more news for you” och där raljerades över renoveringen. Bl a visades ett klipp med ett fruntimmer som upprepade gång på gång att Boris betalt ur egen ficka. Panelen i programmet funderade kring var pengarna i fickan kommer ifrån och hur de hamnat där….
  Fartyg ska väl numera i PC-anda döpas till mansnamn. Ja, ja, man slutar aldrig förvåna sig….
  Tack för tips om dokumentär – jag tycker om dokumentärer så den ska jag se.
  Hoppas det ordnar sig med sjukdomen i familjen!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack. Jo det finns väl mansnamn på fartyg också nuförtiden, helt riktigt. Den där fickan verkar vara som Pojken med guldbyxorna.

   Gillad av 2 personer

   1. Har precis sett dokumentären. Skrämmande. Intressant. Och det går inte att undvika att tycka synd om den grundlurade, ”vanlige” britten…

    Gillad av 1 person

 5. Tråkigt med familjesituationen. Tänker på dig!
  Ja, vilken sörja här, som vanligt. Val här i Wales idag, vi får se hur det går.
  Sköt om dig!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack! Ja jag följer mest valet från skotsk vinkel och det gör även svensk media roligt nog. Finns det någon toppfråga i Wales?

   Gillad av 1 person

 6. Hoppas familjen snart mår bra igen! Verkar hända en hel del i den brittiska politiken fortsättningsvis också. Hänger ärligt talat med dåligt, så tack för upplysningen.

  Gilla

  1. Tack det har blivit en tajm out av tråkiga familjeskäl men jag återkommer snart hoppas jag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: