Fina hotell vägg i vägg

Om man inte visste att det krävs framförhållning för att öppna hotell så hade man undrat om det verkligen pågår en pandemi just nu som stoppar mycket av vårt resande. Det är inte bara i Edinburgh de öppnar i parti och minut. Följ med till York som just fått ett nytt.

Malmaison är en kedja boutiquehotell i kända brittiska städer, du kanske har bott på något av dem själv? Det har inte jag men jag har länge varit sugen på deras mest kända hotell, nämligen det i Oxford, som ligger i stadens gamla fängelse. Det lika kända The Randolph är där Inspector Morse ibland hänger i baren medan Malmaison istället dyker upp i Lewis. Om du tittar på serien så minns du kanske ett mord inne på ett hotellrum.

Nyligen öppnade kedjans sjuttonde hotell alltså portarna i York där de tagit över försäkringsbolaget Avivas byggnad ett stenkast från både stationen och floden Ouse med hela den gamla stadskärnan runt sig. Läget kunde inte vara bättre för den som gärna kombinerar bra infrastruktur med central adress när den bokar boende.

Fasaden tvättas och entrén görs om. Grand i bakgrunden. Foto: Chabe01

Själva byggnaden ser mer ut att ligga i New York än i gamla och det blir än mer amerikansk känsla av att hotellet har Starbucks. Det här är inget för dig som vill ha det ombonat och medeltida men rummen lär vara bekväma och här är de inredda i färger och med detaljer som ska föra tankarna till Yorks historia som chokladproducent med både Terry’s (med den berömda chokladapelsinen) och Rowntrees (idag uppköpt av Nestlé men Smarties och Kit Kat är fortfarande förknippade med staden) så det märks att de tänkt ut en stil som passar deras mer moderna byggnad fast den ligger i en lastgammal stad. Får du rum åt rätt håll och högt upp nog så har du också utsikt över York Minster, stadens kända katedral. Det stora dragplåstret är dock att hotellet har en takterrass vilket det inte dräller av i lilla York där bästa utsikten alltid varit från toppen av Minstern. Här ser du istället ut över just den och delar av stadsmuren och faktiskt även ner till min favoritrestaurang Starre In the City om du vill testa något annat än hotellets fina restaurang. Det här kommer att bli en populär plats.

Om jag själv kommer att testa Malmaison nästa gång är tveksamt men inte för att jag inte vill. Nu när mina svärföräldrar och min svåger inte finns med oss längre och resten av familjen bor i Lincoln så blir det till att bo på hotell eller i semesterlägenhet för oss också men jag har redan en lista på ställen som jag vill beta av. Först på den är det relativt nya The Grand Hotel & Spa som faktiskt ligger i grannbyggnaden från en helt annan epok, nämligen järnvägens. Anledningen till att jag vill bo där är att jag har jobbat i huset innan det blev hotell och fortfarande hörde till järnvägen och jag är så nyfiken på vad de gjort med den vackra interiören.

Pampiga The Grand med Malmaison alldeles bakom. Foto: Seth Whales

På The Grand finns som namnet avslöjar även ett spa med jacuzzi och en fjortonmeters pool utöver behandlingar och annat. När covid släpper greppet om oss kan du också boka matlagningskurs om du inte hellre njuter i den engelska baren. Eftersom vi är i Yorkshire har den såklart lokal rabarber i din gin.

Annons

5 kommentarer

 1. Har hört talas om kedjan, men inte mer än så.
  Roligt att bli uppdaterad.
  Skön fredag!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack detsamma! Du kanske kommer till York tidigare än jag.

   Gillad av 1 person

 2. Very elegant architectural style

  Gillad av 2 personer

  1. Haha, såklart! Sylten på först. 😀 Kul att se att de har något mer vardagligt att ta itu med.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: