Reslust

Jag skrev häromdagen om hur jag landat i det här med brexit. Ett av sätten jag märker det på är att jag längtar lite mer efter resor till Storbritannien igen. Mitt inlägg nyligen om hur en tur till London skulle se ut är fortfarande aktuellt men det här är vad jag vill prioritera när jag kommer över Nordsjön igen.

Edinburgh

Det var alldeles för länge sedan jag var i en av mina absoluta favoritstäder och nu har jag massor av extra jag vill göra. Det finns tre restauranger och en gammal pub jag vill prova och så vill jag hänga i mysiga Stockbridge mer än jag gjort. Jag vill också göra fler dagsutflykter till kustbyar i East Lothian och annat jag hunnit se på YouTube under mörka coronakvällar med olika program. Många ser Skottland som Edinburgh och Högländerna och har garanterat inte ägnat ställen som North Berwick med Steampunk Coffee och gungiga båtutflykter till fågelön Bass Rock någon större uppmärksamhet. Jag har också velat se konstverket Kelpies i Falkirk i några år nu och alltid velat äta ”smokies” i Arbroath. Dagsutflykter är underskattade.

North Berwick. Bild: Francisco Jose (Wikipedia)
The Kelpies baserade på en legend. Foto: Beninjam200

Inre Hebriderna

Ja, det har blivit mycket YouTube och en serie jag följer är Professional Masterchef där yrkeskockar tävlar istället för vem som helst. Där har jag upptäckt kanadensiska Carla Glamont som driver restaurangen The Ninth Wave på ön Mull och fastnat för hennes kombinationer av lokala ingredienser. Dessutom har jag alltid velat resa till Mull sedan min säckpipsspelande klasskompis hemma i Göteborg pratade sig varm om den i vår ungdom och ännu har jag inte hunnit dit. När jag ändå är i krokarna känns Skye alltid lockande.

Färgglada Tobermory på Mull. Foto: DeFacto (Wikipedia)
Blackpool Sands, Dartmouth. Foto: Richard Knights (Wikipedia)

Devon

Jodå här finns det fler brexitanhängare än i Skottland men jag jobbar ju på att hitta ett nytt förhållningssätt. Dessutom finns det många EU-vänner inte minst i de rika småstäderna Dartmouth och Salcombe så jag kan ta med min mamma till Agatha Christies fina sommarstuga Greenway i krokarna och kosta på oss ett fint hotell vid havet nu när vi inte rest på länge. Den toleranta staden Totnes i närheten har länge stått på min önskelista. Du som läst bloggen vet att jag också gillar det betydligt billigare och mindre turistiga norra Devon där jag har massor kvar att upptäcka. En del av den önskelistan kommer i ett inlägg om TV-tips framöver.

Annons

2 kommentarer

 1. Bra att du lyckats komma över Brexit till viss del. Tyvärr har jag inte det, lever ju mitt i skiten och det är så mycket som kommer att och har ändras i mitt liv p g a detta. Tycker det är jobbigt just nu, fast det är väl inte bara Brexit, utan också lockdown.
  Hade en resa planerad till Skottland i år, men den är uppskjuten till nästa år, så jag får vänta.
  Ha det bra!

  Gilla

  1. Usch ja, i din bransch blir det ju också extra kännbart. Att jag lyckats (till viss del, aldrig helt) beror delvis just på att jag bor i Sverige och har kunnat fokusera på det bästa med det. Plötsligt har jag inte längre en dröm om en fiskarstuga i Cornwall för den har gått i kras. Istället har jag återupplivat drömmar som stått i konflikt med detta. Det har fungerat bra i coronatider när jag dessutom jobbat hemma mycket och fått tankar på ett annorlunda boende i vardagen och sådant. Man behöver drömmar. Det var det som var jobbigt i början när de försvann och jag kände mig lurad på många plan. Nu är det jobbigare att det går utför med UK i rasande fart precis som vi trodde från början men eftersom livspassionen gett med sig en hel del så känns det mer som en gammal pojkvän som blivit alkis eller något. Man gör det man kan för att hjälpa en gammal vän men lägger inte längre samma känslor i det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: