Värmande i vinterkylan

Äntligen har snön kommit till Skåne! I de norra delarna ska det sägas att det faktiskt snöat mer rejält redan tidigare och jo, även landsbygden runt Romeleåsen här nere med lite höjd har fått lite men inget har legat kvar i Malmö. Vi har fått nöja oss med att se snöiga bilar köras in från Klågerup och Lundahållet. Havet har helt enkelt värmt upp för mycket just hos oss så här har jag fått sitta och se på underbara vinterbilder till och med från Yorkshire där det råder rena vykortsstämningen men nu har det ordnat upp sig med sol och snö här också. Passande då att smaka det senaste från Bettys & Taylors (även kallat Taylors of Harrogate fast Betty’s Tea Rooms köpte upp dem 1962).

Egentligen hade jag tänkt testa det här redan i höstas men då var det slut när jag kom till Taste of Britain här i Malmö. När jag sedan skulle julhandla Christmas crackers och mince pies så var teet återigen slut och det var först för ett par veckor sedan jag äntligen fick tag på det.

Yorkshire Tea är det varunamn som detta kända teföretag från Harrogate använder till de flesta av sina teblandningar vilka bygger på vanligt svart te från Assam i Indien, Sri Lanka och Kenya. Det är ett av nationens mest populära märken och nuförtiden lär det sälja mer än både PG Tips (som du hittar i större svenska mataffärer idag) och Typhoo. Mest känt är deras originalte (ofta kallat ”Red” efter sin röda rand) men de har också det lite finare Gold och ett koffeinfritt te liksom ett för den som har extra hårt vatten. På senare år har företaget även kommit med mindre förpackningar av andra specialblandningar och det är dem jag varit nyfiken på. Det extra starka Breakfast och det koffeinfria Bedtime är svårare att hitta i Sverige och koffeinfritt är ändå inte min grej men de två andra fick alltså följa med hem.

Malty Biscuit som kom redan 2018 var det jag trodde jag skulle gilla bäst för hos familjen i England blir det väl sisådär fem muggar te om dagen och alltid någon med kex. Svärmor i York hade alltid lite söta Rich Tea biscuits hemma, också de faktiskt uppfunna i Yorkshire och det var kanske lite så jag hade tänkt mig att de skulle smaka när jag äntligen kom ihåg att de fanns i samband med att nästa smak kom ut 2020. Det gjorde de till viss del men ytterst svagt. Jag hade velat ha betydligt mer smak och dessutom vilade en nästan fadd smak av vanilj över det hela som inte gjorde det roligare. Det skulle nog påminna om mindre tekex på marknaden. Doften var lite maltig men också den rätt svag. Absolut drickbart men inget jag kommer att köpa igen.

Betydligt godare var Toast and Jam som alltså kom förra året. Det rosa paketet ser kaxigt fruktigt ut och jo, doften var jordgubb, lite i stil med vanligt te med fruktsmak, sådana du kan köpa i massor här hemma under kända märken och som man egentligen kallar örttéer. Även här dök det upp en ton av vanilj och gjorde sig bättre med jordgubbssmaken än den gjorde med malten. Det var definitivt mer ton av toast i den här än det var kex i den första men för mig hade det gott kunnat vara ännu mer, jag saknade den lite brända tonen. Dock var det här en roligare dryck. I engelsk stil drack jag båda sorterna med mjölk och den lyfte också jordgubbarna mer än kexet.

Maken som nuförtiden bloggar om sin hobby, dyrt och fint kinesiskt te, stirrade föraktfullt på mina drycker och mumlade något om ”leaves swept off the factory floor” även om han som Yorkshireman druckit betydligt mer av just detta hela sin uppväxt. Själv tänker jag att inget av dessa blev mina favoriter heller men Toast and Jam hade ändå lite mysfaktor. Har du smakat något av dem?

4 kommentarer

 1. ”Dust” sa jag…”dust swept off the factory floor…” 😀

  Gillad av 1 person

  1. Oh, go on then. 😀

   Gillad av 2 personer

 2. Dessa teer har jag inte sett här i Wales.
  Däremot köper jag ofta de vanliga Yorkshire teet. Jag tycker det är gott, fast de säjs att det är ännu bättre kokat på vatten från Yorkshire. för mig duger det gott även i Wales. Ska kolla efter de andra sorterna när jag kommer till en affär, vilket jag inte gör så ofta i lockdown.
  Ha det bra!

  Gillad av 1 person

  1. Haha, ja yorkshirevatten är det bästa, det vet ju alla. 😉 Fast just nu är det översvämningar som vanligt så här års.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: