Min brittiska drömresa

Idag är det World Tourism Day och det är klart man måste uppmärksamma. Turismen må ha sina baksidor men de får vi jobba vidare med. Den är också en oerhört viktig del i att förstå sin omvärld och historia och i att skapa möten. I många länder är den starkt bidragande till BNP och årets pandemisituation har ryckt undan inkomster för människor i hela världen (även om det varit skönt att det flygs mindre). Därför är det här en viktig dag att uppmärksamma för mig.

Storbritannien är underbart att turista i och det är inte konstigt att vi är många som bosatt oss där efter ett besök. Humorn, naturen och kulturen lockar. Det är lätt att resa omkring med buss och tåg, du förstår språket och avstånden är korta mellan sevärdheterna – och vilka sevärdheter! Eftersom jag inte varit där på flera månader själv så var det länge sedan jag skrev om maten nu men du som följt mig länge vet också att man äter gott överallt. Borta är de gamla skräckhistorierna från 70-talets språkresor. Idag hittar du gastropubar i var- och varannan by och bara i Yorkshire finns fem michelinkrogar.

Star Inn Harome, prisbelönt mat i Yorkshire. Foto: Chris Heaton (WikiCommons)

Så här mitt i pandemin drömmer vi väl alla om att resa till våra favoritländer igen och min drömresa just nu skulle gå till lugna, vackra Skottland. Jag tar tåget som vanligt och eftersom Eurostar kommer in på St Pancras är det bara att gå över gatan till King’s Cross och åka vidare till mitt älskade Edinburgh. Där har jag äntligen lyckats få ett rum på The Witchery uppe vid slottet.

Nästa dag blir det tåget vidare till Glasgow och norrut mot Mallaig över den berömda Glenfinnanviadukten. Jag stannar i krokarna några dagar och njuter av de kända höglandsorterna runt Ben Nevis innan jag ger mig ut till en vecka på Skye med sina vackra bergsformationer. Hemvägen går via de söta filmbyarna Applecross och Plockton innan jag tar mig söderut och avslutar med några dagar i Edinburgh igen för att landa i storstadstempot, upptäcka nya restauranger och ta fler foton av härliga stadsdelen Stockbridge och Comely Bank där jag äter på The Scran and Scallie.

Glenfinnan. Foto: Paul Stümke (WikiCommons)

Har du också en drömresa att berätta om eller vill du ha inspiration? Kika då in på Visit Britain med fina tips. På deras hemsida kan du också få hjälp med restips och handla rabattbiljetter till resande och evenemang om du vill. För någon gång måste vi väl ändå kunna komma iväg?

6 kommentarer

 1. Vilken skillnad på pub mat idag mot bara för 15 år sedan, då så traditionellt och flottigt. Nu finns så mycket god mat här.
  Jag som bor i Wales skulle också vilja resa runt igen, men det går ju tyvärr inte i dagens hemska Coronaläge här.
  Take care!

  Gillad av 2 personer

  1. Ja pubarna har jättebra mat idag. Ta hand om dig du också.

   Gillad av 1 person

 2. Härligt att resa i tanken med hjälp av foton, guide-böcker, internet… Låter som en trevlig och fin tur du fått ihop! Och tack för tips om ”Visit Britain”!

  Gillad av 2 personer

  1. Ja jag blev jättesugen på min resa, haha.

   Gillad av 1 person

   1. Glöm inte bort den! En dag….

    Gilla

 3. […] som driver bloggen ”Bara Brittiskt” skriver om sin brittiska drömresa: ”Storbritannien är underbart att turista i och det är inte […]

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: