Vandra runt hela kusten

Gillar du att vandra? Då kommer du snart att ha ännu en anledning att resa till England när det blir resvänligt igen. Där förbereds nu nämligen vad de själva kallar ”världens längsta kustnära vandringsled”. 

Runt 4500 kilometer lång (2800 miles) blir leden i sin helhet och ja, den kommer att gå längs hela Englands kust, så nära havet som kusterosion, militär och annat tillåter.

Det är Natural England som håller i trådarna för skapandet av denna England Coast Path som kommer att ta ett par år att färdigställa. Redan tidigare har du naturligtvis kunnat vandra de sträckor som idag tillhör den långa South West Coast Path, kustdelen av Cleveland Way och så vidare men nu utökas och knyts allt ihop. Du kommer att kunna vandra längs stränderna du sett i Vera utan att behöva sicksacka mellan byar och du kommer att få information om sevärdheter längs vägen som du inte hört talas om förut då de aldrig riktigt lyfts om du inte turistat väldigt lokalt.

Vid Durdle Door vandrar du väldigt nära havet. Foto: Robert Bye

Det återstår arbete med cirka 40 procent av leden innan allt är klart. Viss försening har det blivit och coronan hjälper knappast till att hålla tidtabellen men du kan följa utvecklingen och läsa mer på hemsidan. Vill du inte vandra ensam så har jag tidigare skrivit ett inlägg om vandringsresor. Några av företagen kommer säkert att erbjuda delsträckor framöver.

Har du vandrat längs den engelska kusten och vilken är i så fall din favoritsträcka? Själv tycker jag om Durdle Door och Worth Matravers i Dorset och St Ives ut på heden mot Land’s End men också den mycket bekväma korta biten in till Carbis Bay med strandvägen. Området runt Padstow är en annan favorit nere i Cornwall men jag älskar också Robin Hood’s Bay och Whitby uppe i Yorkshire. Jag saknar att aldrig ha vandrat i Norfolk så det är jag nog mest nyfiken på själv. Det verkar vara stort fågelliv där och den där publunchen med krabba i Cromer står fortfarande på önskelistan.

Annons

5 kommentarer

 1. Åh, jag blir så ressjuk när jag läser sånt här. 🙂

  Gillad av 2 personer

  1. Ja man blir ju det. Själv blir jag även glad att hitta reserelaterade saker att skriva om trots att jag inte kan åka dit nu. Att det inte bara blir bokrecensioner.

   Gillad av 1 person

 2. Jag har gjort vissa delar av Wales Coastal Path, helt fantastiskt, så tror att även England Coast Path måste var helt fantastiskt.

  Gillad av 2 personer

  1. Jag är så sugen på att vandra i Pembrokeshire.

   Gillad av 1 person

 3. […] kommer du snart att ha ännu en anledning att resa till England när det blir resvänligt igen. Det skriver Charlotta på sin blogg ”Bara Brittiskt”. Där förbereds nu nämligen vad de själva […]

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: