Vem vill du ha på middag?

Så här i den kyliga och blåsiga vecka vi har haft fram till idag så har det mer känts som läge för en mysig middag inomhus så jag har suttit här och funderat på vilka nu levande britter jag gärna skulle gå på middag med. Vilka jag tror skulle vara roliga och intressanta att spendera tid med. Inte en massa skådespelare som man inte vet hur de är bortom rollerna, utan människor som syns som sig själva även om eventuellt dåliga sidor förvisso klippts i TV-programmen innan de syns. 

 

Grace Dent

Jag är slav under Masterchef. Tittar inte på den konfliktbaserade och intrigerande amerikanska versionen och tycker den svenska är tam men älskar Australiens med många avsnitt, väldigt varierande rätter, kändiskockar och underbara programledare. Masterchef UK hamnar i skiktet under Australien och jag ser speciellt gärna den professionella versionen med kockar som tävlar för att få ett hopp i karriären. Det är en dröm att äta domare och michelinkock Marcus Waerings mat.

En av de som äter sig igenom de tävlandes menyer är författaren, journalisten och matkritikern Grace Dent. Med sin dialekt från Cumbria infinner sig en mysstämning bara av att lyssna på henne. Lägg till att hon nästan alltid försöker hitta bra saker att säga även om de sämsta rätter så att hon inte behöver sänka kocken fullständigt.

Grace Dent. Foto: Jamesrichardthompson (Wikipedia)

 

Marcus Rashford

Anfallaren i Manchester United är bara 22 år och ändå har han tagit sig upp genom Uniteds egen akademi till denna stjärnposition och landslagsspel. Nu är det inte därför jag vill dinera med honom. Inte heller för att få veta mer om Lindelöf även om det också vore kul, utan för hans samarbete med organisationen FareShare som lett till att skolbarn får gratis mat och inte minst till att Boris Johnson och övriga nationen tvingats se Storbritanniens enorma barnfattigdom i ögonen.

Deborah Meaden

Här har vi en som tvärtemot Grace inte räds att sänka någon men bara om de är korkade. Som en av veteranerna i Dragon’s Den har hon sagt både ja och nej till investeringar av alla slag relevanta för henne. Jag följer henne på Twitter där hon är väldigt aktiv och intresserad av politik och det kaos som både brexit och BoJo och hans ministrar orsakar. Här finns chans till spännande samtal om både politik och hästar vilket hon har ett gäng egna.

John Bercow

Vad finns det kvar att säga om den karismatiske före detta talmannen som inte blev adlad enligt tradition när han slutade (medan Johnson i dagarna gett pärsvärdighet och därmed plats i överhuset till sin egen bror)? Intelligent och rolig men säkert inte allas favoritsällskap. Jag vill se mer.

Kirstie Allsopp

Locarion, Location, Location. Kirstie går så bra ihop med Phil i husletarprogrammet att många tittare tror att de är gifta. Medan Phil grubblar över vad han ska hitta härnäst att överraska de kräsna med så är det Kirstie som talar om för familjen att deras bäbis kommer att bli större innan de hinner blinka så huset kanske inte är så dumt ändå. Hon kan ta alla typer av människor och ser möjligheter i allt. Undrar så vad hon skulle tänka om svenska hus.

Kirstie Allsopp. Bild: JMiall (Wikipedia)

 

Martin Clunes

Jag vet! Jag sa ”inga skådespelare” men ordet undantag finns till av en anledning och i det här fallet har jag sett många intervjuer med Clunes som privatperson och klipp från annat han gjort i livet. Jag minns när jag bodde i England och såg serien Men Behaving Badly och tänkte ”njaaae” men åren efter började han plötsligt dyka upp i mer intressanta projekt, inte minst som lätt galen i Fåfängans marknad. I samband med Doc Martin fick jag se honom även på riktigt och som ni kan se om ni klickar på länken så var han otroligt tålmodig med sina fans där utanför skolan i Port Isaac. Detta tillsammans med dokumentärer han gjort om hundar och hästar och det faktum att han varit president i självaste British Horse Society, där han också varit med i projekt som gett låginkomstfamiljer tillgång till ridning gör honom solklar vid mitt middagsbord. Hemma på gården har han tolv hästar och gissa vem som borstar hovskägget på den största.

Frågan är nu hur de här personerna går ihop. Jag tror det fungerar. Två uppifrån nordvästra England, två rappa personer med starka åsikter och två som gör våra liv lite mysigare. Det bara måste bli kul när jag väl kommit på menyn. Mycket grönt på tallrikarna med både vegetarianer, djurvänner och en sportpersonlighet bland gästerna.

Vilka moderna kändisar skulle du bjuda?

Annons

6 kommentarer

 1. Jag tittar varken på Masterchef eller Dragon’s Den, så dem känner jag inte till riktigt. Gillar tyvärr inte dessa program.
  Fotboll är jag inte intresserad av.
  Politiker orkar jag definitivt inte med i den totala röra jag lever i här i UK.
  Kirstie gillar jag. Tycker att programmet Location…… är lite uttjatat, har hållit på i så många år, men ändå ganska kul Gillar alla hennes Crafting program, vet inte om de vistas i Sverige.
  Martin Clunes, gillar jag skarpt, speciellt som Doc Martin.
  Så Martin och Kirstie skulle jag vilja umgås med. Jag tror att de skulle ha något att ge mig.
  Kan inte komma på några egna önskningar.

  Gillad av 2 personer

  1. Ja jag tror Kirsties Crafting kommer att dyka upp framöver. Fotbollsspelaren var ju inbjuden för sitt jobb med barnfattigdom ju. 🙂

   Gillad av 1 person

 2. Tål att fundera på…finns många jag är nyfiken på. En middag med litterära karaktärer och en avliden skådespelare kan jag sno ihop snabbt. Det finns en del engelska komiker som jag tycker verkar sympatiska och jag skulle gärna träffa David Mitchell. David Beckham verkar också trevlig och jordnära. Får fundera på det…
  Av de personer du tagit med skulle jag absolut inte vilja dinera tillsammans med Dent (jag är en stor fan av Masterchef UK), Rashford känner jag inte till men låter intressant, Clunes…nja, jodå. Väldigt gärna de andra tre!

  Gillad av 2 personer

  1. Hihi, det är den nordengelska hemmakänslan med Dent tror jag. I övrigt har hon ju skrivit böcker för tonårstjejer som är lite för…ska vi säga ”osvenska” för mig. Just den biten hakar jag alltid upp mig på hur anpassad jag än känner mig i olika länder.
   Beckham har jag alltid tyckt är lite för ytlig om än sympatisk men jag kan ju ha fel.
   Litterära personligheter får en egen middag för det här var ju mer allmänkändisar. På litteraturmiddagen ska alla vid bordet vara just litteraturmänniskor. Vilken middag! Ett par deckarförfattare och några andra favoriter. Kanske skulle inläggen också ta med en plats för middagarna, hehe.

   Gillad av 2 personer

   1. Fast jag är mer intresserad av att dinera med litteraturkaraktärerna än med deras författare…. Se’n beror det ju också på var och vad so ska diskuteras. I Italien skulle jag vilja dinera med Montalbano och Brunetti (båda fiktiva) och Anita Ekberg. Alla tre älskar mat och god dryck – vilken frossa vi skulle ha! 😉

    Gilla

   2. Ja karaktärer! Där finns det verkligen många. Montalbano får mig alltid att längta tillbaka till Sicilien.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: