En kanal full av brittiska TV-serier

Har du Facebook och följer ett antal brittiska sidor? Då kan det hända att du fått upp reklam om Acorn TV i din feed. Jag gjorde det i ett antal veckor innan jag till slut bestämde mig för att iallafall testa denna strömningstjänst som utlovar mängder med inte minst engelska TV-serier.

Trött på FilmOn, inte för att den nu kostar pengar utan för att dess betalningssystem är osmidigt och strömningen nu oftare hänger sig så har jag länge letat efter något mer än bara en VPN som framför allt BBC ändå är väldigt bra på att hitta och blockera.

Acorn TV ägs av ett amerikanskt bolag och vill vara stora i USA, Kanada, Irland och Mexiko men kanske också självaste Storbritannien framöver säger de. De samarbetar med Amazon (som jag inte är så förtjust i) och samkör vissa serier och filmer med Amazon Prime (såsom Belonging med Brenda Blethyn och Kevin Whately) medan andra hittas på Netflix men då inte alltid på just Netflix Sverige.

Att hitta både hemsida och app för Acorn TV var lätt och när jag så öppnade appen blev jag glad av synen av en massa engelskt. Först ville den inte ladda den första serien jag prövade och jag tänkte ”åh nej, inte en till som bara hänger sig” och var glad över den gratis provvecka de ger men jag laddade om den och vips satte min valda serie igång. Det enda kruxet är att appen bara finns på engelska och spanska och programmen är helt utan svensk textning så om du vill ha det så är detta inget för dig. Kanske kommer det framöver om många efterfrågar det men villkoren för stressade översättare är nu så dåliga att det ofta är usel kvalitet på textningen ändå tycker jag.

Det är en trevlig kanal även om allt inte är fantastiskt. Där finns många serier du redan kan se på svenska kanaler som Foyle’s War, Doc Martin och Line of Duty och det är överlag inget större utbud ännu men jag har en känsla av att den växer. Jag ser att den liksom andra stora strömningsbolag nu gör egna serier vilket är ett tecken på ambitioner att hänga med i racet – just nu är irländska komedin Finding Joy en sådan. Acorn TV äger nu också 64% av Agatha Christie Ltd så jag kan tänka mig att nya filmatiseringar av hennes deckare kommer att ha premiär på den här kanalen.

Jag har beslutat att ge Acorn TV en chans en period. Med sina 50 kronor i månaden eller 500 kronor i halvåret än så länge så känns det värt det även om avgiften säkert går upp senare när de blir större och har mer service i Sverige. Det är roligt att ha en kanal som samlar den typ av serier och filmer jag intresserar mig för mest helt enkelt. Just nu har jag fastnat för serien Kingdom med Stephen Fry som visserligen visats på Kanal 9 en gång i världen men ytterligare en fördel med Acorn TV är ju att man kan se det man tidigare missat i Sverige och som varit så utspritt mellan kanaler att man inte hinner hålla koll. BAFTA-belönade Detectorists om två nördar som med sina metalldetektorer letar efter ett saxisk skatt är ytterligare en sådan serie (Netflix). Kingdom utspelar sig i Norfolk och det är skönt att hitta flera serier som inte bara utspelar sig i London även om deckaren Liverpool 1 är rätt usel både i manus och ljudkvalitet. En riktig bonus med kanalen är också att den har Röda Nejlikan med Anthony Andrews som jag slaviskt tittade på varje påsk i min ungdom och fortfarande kan repliker i. Dags att se om den liksom titta på The Syndicate där Andrews också är med som Lord Hazelwood.

12 kommentarer

 1. Inte hört talas om detta. Bra tips.

  Gillad av 2 personer

  1. Haha, nej du har ju redan alla kanaler de här köpt in från.

   Gillad av 1 person

 2. Yvonne · · Svara

  Tack för tipset och hade tänkt att prova Amazon Prime då det var en del Brittiska serier. Hade du provat denna? Saknar The Kingdom med Stephen Fry och minns den väl från min tid i England och känner så väl ihåg Swaffham där mycket av denna serie spelades in.

  Gillad av 2 personer

  1. Amazon Prime har väldigt mycket bra och är nog roligare i och med det större utbudet. Det är jag som surar lite på deras personalpolitik m.m. Sedan vet jag inte hur det är att säga upp Acorn heller såklart om jag någon gång skulle vilja det. Jag förstår att du saknar Swaffham. Måste se mer av det hörnet.

   Gillad av 1 person

 3. Får testas! Antar att jag kan gå in med hjälp av min VPN.

  Gillad av 1 person

  1. Det vet jag inte eftersom den är mer en strömningstjänst. Du har väl dessutom BBC och annat mer uppdaterat? Det saknar jag från åren i Bryssel.

   Gillad av 2 personer

   1. Jag går in på engelsk tv (BBC, ITV och Channel4) samt svensk tv med VPN.

    Gillad av 2 personer

   2. Ok, då har du ändå mer uppdaterat vilket jag personligen tycker är roligare än strömningstjänster även om de är bra om man gillar filmer och serier. Riktiga nördar har väl allt. 🙂

    Gillad av 1 person

 4. Annica · · Svara

  They seek him here, they seek him there….

  Gillad av 2 personer

 5. Yvonne · · Svara

  Hur går man in med VPN för att se Brittiska kanaler?

  Gillad av 1 person

  1. Man får ladda ner ett VPN-program. Nord heter ett som är populärt i Norden. Då ser det ut som om du surfar från annat land men det man ska veta är att det också kan öppna säkerhetshål till vad annat du har på din dator/mobil. Jag struntar i det av den anledningen.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: