Vattenmassor i massor

Det skulle egentligen ha handlat om historia idag men stormen Ciara kom emellan. Den storm vi hade i södra Sverige nu i helgen blev inte så hemsk som befarat utom för stackars Uddevalla men desto värre gick det för Storbritannien som fick det vi sedan slapp. Du har kanske sett bilder av plan som försökt landa i svensk press eller av trängsel från Euston i väntan på tåg som inte gick norrut. Här är lite av allt det andra. 

Appleby i Cumbria har en flod som ofta drabbas så det är inget ovanligt men i år var det mycket. Under sommarens hästmarknad badar man hästar mitt i staden vid den gamla stenbron men den var nu inte längre en bro utan närmast översvämmad. Stadens läkare erbjöds skjuts med byggföretagets stora fordon till hembesöken.

I Keighley går det nu inte att ta ånglokståget till Brontësystrarnas Haworth för lokstallarna är översvämmade och därmed har också signaler och annat skadats. I Hebden Bridge, också det i västra Yorkshire var det svårt att promenera i stadskärnan:

I Todmorden över gränsen i Lancashire har man sparat de gamla sirenerna från kriget att använda vid stora översvämningar. Visst låter det hemskt?

Todmorden i stillsammare form än nu. Foto: Vauxhall Bridgefoot (Wiki Commons)

 

Värst var det kanske för ägaren till Sonia’s, ett känt B&B och restaurang i sydskotska Hawick, där floden Teviot drog med sig både delar av köket och ett gästrum. Det har ordnats med crowdfunding för att hjälpa ägaren på fötter igen om det alls går.

Regeringen den gör ingenting, trots att Boris sagt sig vilja få med sina nya valkretsar i norr på sitt glädjetåg. Här hade han verkligen kunnat synas om han menat allvar, även om han varit upptagen med ministerutnämningar idag.

Det fanns också de som var glada åt stormen. I Themsen blev det rekordlåg ebb i blåsten och den som letade gamla 1700-talspipor kunde upphetsat göra stora fynd.

Stannar vi kvar i Skottland så fanns det också vattenfall som bytte riktning. Jenny’s Lum (”skorsten”) norr om Glasgow blev plötsligt en världskändis.

Nu väntar vi på vad stormen Dennis ska leda till kommande helg. Visst har det alltid stormat på vintern men nu är stormarna mer oförutsägbara och hagel kommer till exempel året runt på ett helt annat sätt än förr. Maffigt men oroande.

2 kommentarer

  1. Fruktansvärda tider i UK nu, inte minst i mitt Wales.

    Gilla

    1. Ja verkligen. Allt blir bara värre och värre. 😦

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: