Överraska med en resa

För ett tag sedan överraskade min dotter mig med att locka hit min bästa vän från Göteborg för att hon tyckte jag behövde få koppla av och skratta en helg.

Just det där med överraskningsresor och besök är något av det bästa jag vet även om det inte alltid lyckas att hålla precis allt hemligt. Bloggkollegan Lena berättar om vad för resor du gärna får överraska henne med och jag vill ju inte vara sämre. Här är mina, alla såklart bara brittiska. Ställen jag ännu inte hunnit njuta av men som jag drömmer om lite extra och som den som överraskar mig inte behöver leta bland krångliga vägar för att hitta till. Lena skulle också gilla allihop. Det är jag tvärsäker på.

Rhubarb

Jag har sagt det förr – jag älskar rabarber! Finns det något med rabarber på menyn så tar jag det nästan oavsett hur rätten i övrigt ser ut och jag är glad att bo i sydvästra Skåne med Grudeholms underbara rabarberdryck som du hittar på caféer i trakten och som för mig är världens bästa dryck. Även britterna delar min rabarberpassion och på Prestonfield House i södra Edinburgh odlas rabarber som ofta används till den fine dining restaurangen med det vackra namnet erbjuder. Efter maten kan du dra dig tillbaka till ett mysigt hotellrum om du bokat och vill du bara komma på en fantastisk afternoon tea så går även det, antingen med utsikt över den gamla slocknade vulkanen Arthur’s Seat eller i ett gotiskt tehus. Jag svimmar snart av allt jag vill uppleva här och som om det inte räcker så är det samma ägare som av The Witchery by the Castle uppe vid slottet vilket jag nämnt i ett par trådar som en annan dröm.

Prestonfield House och sluttningen till Arthur’s Seat. Foto: Kim Traynor (Wiki Commons)

 

Interiören känns också skotsk. Foto: Kim Trayner (Wiki Commons)

 

Bedruthan Hotel & Spa

Det här är sommar i Cornwall som i en liten ask. Visst gillar jag att göra utflykter och upptäcka nytt men ibland är det skönt att bara sitta ett par dagar på en klippa och se ut över havet. Finns det dessutom en topprestaurang, bar och pool både ute och inne utöver trevliga rum, ja då är jag inte den som klagar. Inomhuspoolen har såklart havsutsikt så att du i det ombytliga vädret kan njuta även medan du väntar på att upptäcka stranden nedanför. Känner man för att promenera så går South West Coast Path i närheten, bland annat bort till dramatiska Bedruthan Steps och övriga stränder och utsiktspunkter i området. Det kanske kan tyckas märkligt att jag inte reda bott här, jag som sett så mycket av Cornwall genom åren men det har inte blivit av än.

Bedruthan Steps en kort vandring från hotellet. Foto: Nilfanion (Wiki Commons)

 

St Pancras Renaissance Hotel

Ända sedan mitt första Londonbesök har jag älskat St Pancras Station med sitt dramatiska utseende känt från flera målningar. Tillsammans med Antwerpen är det nog den vackraste järnvägsstation jag sett av storstadsvarianterna. Precis som många andra stora stationer hade den tidigt eget hotell under den tid då järnvägsbolagen drev egna stationer och Midland ville inte vara sämre än de andra utan började på 1860-talet byggandet av detta palats med inspiration både från Houses of Parliament och Venedig. Efter att ha byggt ett golv så komplicerat att det var omöjligt att senare bygga om för att modernisera rören och därmed lösa den stora krisen med alldeles för få badrum (fem badrum med nio bad på 300 gäster) och efter en allmän flykt till hotell i trendigare delar av London fick Midland till slut stänga 1935.

Hotellinteriören kan kännas igen från filmen om Spice Girls. Foto: Helen Simonsson (Wiki Commons)

Under många decennier slumrade byggnaden senare tills hotellet rustades upp och återinvigdes. Då hade det under 60-talets rivningsiver nästan strukit med men blev byggnadsminne 1967 tack vare poeten Betjeman som insåg värdet och älskade det. British Rail använde det som kontor och målade över en massa vackert men delar användes också senare till kända filminspelningar vilket du kan läsa om på hemsidan. När så St Pancras Station valdes som ny Eurostar-station blev det liv i luckan och 2002 påbörjades den renovering du ser resultatet av idag och som har lockat mig ända sedan det åter öppnade några år senare även om jag aldrig kostat på mig varken övernattning eller ens afternoon tea – priserna skenar lätt när man är hela familjen och det är vi ju nu i just England av förklarliga skäl.

Fantastiska interiörer på så många sätt, pool med högt i tak och en restaurang som drivs av en av Englands bästa kockar…det finns så mycket att uppleva här och speciellt om du som jag älskar järnvägshistoria.

Jag skulle förövrigt inte säga nej till samma hotellgrupps lite billigare hotell Megaro heller, alldeles i närheten vid Kings Cross har den både bra cocktailbar och en minibar i lobbyn i bästa steampunk-stil som måste upplevas. Dessutom ett bord i ett av sina konferensrum med trä räddat från restaureringen av självaste HMS Victory.

Annons

6 kommentarer

 1. Åh, jag måste också skriva det inlägget. Och bo på Bedruthan Hotel & Spa. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Haha, kul att du blev sugen på det.

   Gilla

 2. ladiesabroadse · · Svara

  Ja tack, störtgillar alla ställen. Maximalistisk sammet och tofsar och Cornwall-liknande klippor. Kan ju inte bli fel på något sätt.

  Gillad av 1 person

  1. Haha, jag visste det!

   Gilla

 3. Lyxade faktiskt till det en gång och åt afternoon tea på St Pancras hotel, det var riktigt bra! Men kostade förstås en slant. En övernattning står också på min önskelista…

  Gillad av 1 person

  1. Åhå. Det skulle vara en härlig början det där med afternoon tea.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: