Bo som en prins

Kanske skulle inlägget istället ha hetat ”bo hos en prins” för det är just vad du kan göra när Prins Charles nu öppnar bed and breakfast. Det är i egenskap av ordförande i två olika kungliga stiftelser som han nu öppnar The Granary Lodge at the Castle of Mey i Skottland, där prinsen förövrigt går under sin lokala titel Hertig av Rothesay.

Castle of Mey var den gamla drottningmoderns sommarställe sedan hon köpte det på 50-talet och ligger högst upp på norra kusten i Caithness, väldigt nära John O’Groats som är slutet eller början på vandringarna och cykelturerna till och från Land’s End i sydvästra England. Jag misstänker därför att stället kommer att bli populärt bland folk som tar sig an den klassiska leden och i synnerhet de som vill göra något välgörenhetsjippo av det. Drottningens stiftelse meddelar själva att alla vinster från projektet kommer att gå till att hålla ägorna öppna och fina som turistattraktion i norra Skottland. Slottet kan du besöka vare sig du bor här eller ej  (men kolla öppettiderna på hemsidan utanför högsäsong) liksom dess trädgård innanför vars murar drottningmodern brukade sitta och sola med sina corgis. Här finns också en lantgård med framför allt får, åsnor och olika fåglar.

Castle of Mey. Foto: Thomas Froese (WikiCommons)

Själva slottet från 1572 bor du inte i utan som hörs på namnet är det en av ekonomibyggnaderna där tio rum har inretts i individuella stilar, varav två är sviter. Huset har en bar som väl får sägas vara ett måste för den här sortens boende i whiskylandet Skottland och ligger med fin utsikt över Pentlandsundet där du kan se Orkneyöarna när sikten är god.

Vad tycker ni förresten om namnet på kungafamiljens senaste tillskott? Jag frossar som vanligt inte i kungliga nyheter men Archie tycker jag är ett härligt namn. Det kan inte bli mer brittiskt än skotska Archibald och samtidigt valde de att satsa på smeknamnet vilket känns modernt och lite kul tycker jag.

2 kommentarer

  1. Högst upp i norra Skottland har jag inte varit, ännu. Inte längre upp än Dunrobin Castle och det är långt norr ut det. Tyvärr är ju vägarna där inte alltför bra heller.
    Ha det bra!

    Gilla

    1. Inte jag heller men är jättesugen på de dramatiska Assynt Mountains där uppe.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: