Tre goda nyheter i Edinburgh

Kvällstid ägnar jag mig nu åt Sky Live from Westminster som sänder från röstandet i underhuset men hade jag suttit i Edinburgh så är det fullt möjligt att jag istället provat något av de här nya ställena som alla lockar mig att boka en resa.

Jag äter svenskt kött i Sverige och brittiskt i Storbritannien av flera skäl men jag har ett undantag och typiskt nog från ett land jag inte vill stödja på grund av dess dåliga klimatpolitik – Brasilien. Jag köper aldrig hem brasilianskt kött men jag älskar deras koncept kring kött med churrascarior och Fazienda Bar and Grill med sin rodiziostil lockar mig verkligen (tur för mig att de inte är så vanliga). Här kommer servitörerna till dig med olika sorters styckningsdetaljer av kyckling, lamm, nöt och fläsk och trancherar vid bordet och du äter vad du vill till ett fast pris. Fazenda är en del av en kedja som redan finns i Liverpool, Leeds, Manchester och Birmingham och nu har den öppnat på fina George Street i den skotska huvudstaden. Inredningen ska ge tankar på brasilianska gauchos och har  typiska kandelabrar tillsammans med en modern bar och restaurangen har fått strålande recensioner.

Lockande. Foto: Fazenda

Grassmarket är ett torg i Old Town känt för sina livliga pubar och alternativa caféer vid vad som tidigare var en av stadens avrättningsplatser i skuggan av slottsklippan. I den bortre änden ligger Robertson Memorial Church som i februari öppnade dörrarna som bryggeripub. Det är Cold Town Brewery som skapat en trevåningspub med sin öl och andras, pizzor, livespelningar och evenemang men framför allt även en takterass som heter duga med vyer av slottet. Utsiktsplatser råder det ingen brist på i Edinburgh med sina kullar men jag är tokig i takbarer där man kan njuta av både utsikten och någon god drink i vackra eller coola städer och jag har glada minnen från Grassmarket. Cold Town House måste prövas.

Maffig vy. Foto: Cold Town House

 

En hängande restaurang på klassisk mark. Foto: Garderners Cottage

Tredje stället jag lockas av är The Lookout by Garderners Cottage. En av utsiktsplatserna jag nyss skrev att det finns så många av är Calton Hill, en klassisk plats där du har hela Edinburgh för dina fötter. The Garderners Cottage är en restaurang i parkens gamla trädgårdsmästarstuga nedanför kullen. Restaurangen som nu slagit upp portarna uppe på toppen, The Lookout har samma ägare och många av oss har väntat länge på den sedan vi hörde att den skulle öppna i samband med att det gamla observatoriet skulle renoveras. Delvis hängande över en klippavsats har det verkligen skapats något nytt att snacka om. Inredningen är enkel men med glas från golv till tak och fina vyer över Leith och bort till Firth of Forth. Hit kommer du för allt från frukostbuffé till lunch och middag med massor av lokalproducerat på menyn som också följer årstiderna.

 

2 kommentarer

  1. Har inte varit i Edinburgh på några år nu, men jobbade under flera är en månad i Skottland, delvis i Edinburgh. En fantastisk stad!
    Önskar dej en skön söndag!

    Gillad av 1 person

    1. Älskar Edinburgh.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: