Gollum på Downing Street

Ett livstecken! Jodå, här är jag igen efter det längsta uppehållet någonsin i min bloggkarriär. Inte alls trött på bloggandet men oerhört trött. Slutkörd.

Du kanske minns att jag skrev om en omorganisering på jobbet i september. Den gjorde att vi gick från fyra till två som gjorde samma jobb på min avdelning med totalt 33 kollegor. Det blev framför allt en mental förändring för mig eftersom vi var tvungna att dela upp arbetsuppgifterna på ett annat sätt och jag trivdes bra med den grupp jag jobbade med och deras tema. Nu är det mindre tid för detta tema och mer tid måste vikas åt rent rutinarbete. I november blev jag så plötsligt ensam med mina arbetsuppgifter på hela avdelningen. Då blev tröttheten även fysisk. Jag har klarat det som behövs göras på jobbet men i flera veckor kommit hem och somnat framför TV:n kväll efter kväll. Helgerna har vikts åt ännu mer sömn och jag har varken haft fokus nog att läsa böcker eller orka skriva fast jag till och med går en distanskurs, utan bara gå på julmarknad med familjen samt sitta framför TV:n och slötitta på matlagningstävlingar, allt medan jag väntat på bättre tider för att inte gå in i den berömda väggen. Mörkret påverkar mig dessutom mer och mer med åldern har jag märkt och här i Skåne har det varit många mulna dagar. Familjen har inte klagat men snällt påpekat att jag varit lättirriterad och ett par gånger i höstas glömde jag koden till mitt betalkort i affärer. Det var en väldigt otrevlig upplevelse och jag var tvungen att lyssna på mig själv och varva ner.

Senhösten är det tid att stänga finanserna för 2018 och komma med planer för 2019 och veckorna har gått i rasande takt medan kollegor och chefer varit väldigt hjälpsamma. Nu har vi kommit till den lite lugnare tiden strax innan jul och äntligen börjar jag känna mig lite mer energisk så nu ska jag försöka komma igång med bloggandet lite igen men ni vet vad som hänt om jag är tyst någon vecka.

Massor finns det att skriva om som vanligt och kring Brexit råder nu stor dramatik men svenska medier följer med bra. Det senaste är att May just idag beslutat att skjuta på röstandet i underhuset på det avtal hon förhandlat fram. Hon har helt enkelt insett att hon inte får med sig tillräckligt många ledamöter på tåget för detta urvattnade avtal. Istället kan det dröja ända till deadline 21 januari innan det blir något röstande. May har fegat ur och i Skottland rasar förstaminister Sturgeon som blivit överkörd i det mesta de senaste veckorna. Pundet sjunker nu igen och förvirringen är värre än någonsin.

Vill du hänga med lite mer i vad som händer så rekommenderar jag Londonpodden där Katrine Marçal och Maria Borelius som båda bor i London pratar politik och annat och sisådär vart tredje avsnitt tar upp Brexit. Katrin som är känd författare och journalist, just nu för bland annat DN, har jag nämnt tidigare i samband med artiklar jag tagit upp och Maria är journalist även hon i grunden men har också varit vår utrikeshandelsminister och är engagerad i EU-frågor. De båda är ur olika generationer och politisk hemvist så det blir intressanta samtal.

Andy Serkis känner du till om du sett Sagan om ringen för han spelar nämligen Gollum. De senaste dagarna har han ägnat sig åt ett nytt projekt och låtit Gollum flytta in på Downing Street. Resultatet är underbart. Titta får du se:

 

 

7 kommentarer

 1. Underbar video (trots att jag inte sett Sagan om ringen)!
  Akta dig för att ta slut – jag har varit där och det är inget jag önskar någon! Det räcker inte med vila utan det måste till någon ändring på ditt jobb. Ta ett snack med din chef, fråga vad du ska lägga åt sidan.

  Gillad av 1 person

  1. Visst är den bra.
   Ja chefen själv är mer självgående än förr han också men även om man tar bort uppgifter är det rörigt att jobba för så många på en gång. Inkorgen är plötsligt full med irrelevant som tar tid att sortera osv. Ja du vet nog…

   Gillad av 1 person

   1. Jo, jag vet. Vad jag var dålig på innan jag gick in i väggen var att inte säga stopp. Duktig och effektiv och hjälpsam och plikttrogen och ansvarsfull satt i ryggraden, men det lärde jag mig att jag kan vara även om jag säger nej ibland. Och mina något ”flummiga” chefer fick skärpa till sig när jag kom tillbaka efter lååång sjukskrivning och det var bara bra. Plötsligen upplevde mina kollegor att det var tydligare och klarare besked uppifrån!

    Gillad av 1 person

 2. Hoppas du kan ta det lite lugnt över julhelgen, kanske ha långledigt?
  Ja, vilken sörja politiskt här fortfarande, det orkar jag bara inte med.
  Ha en lugn och skön kväll!

  Gillad av 1 person

  1. Tack Lena. Ja det blir ledigt över nyår.

   Gilla

 3. Nadolig Llawen från Lena i Wales!

  Gillad av 1 person

  1. Ibland vill man ha en hjärt-knapp på WordPress och inte bara stjärnan. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: