Det svänger om brexit

Brittisk politik är såklart helt bortglömd så här i vår egen dramatiska valspurt men just idag har det gått hett till på andra sidan Nordsjön. Det är före detta Londonborgmästaren och utrikesministern Boris Johnson som varit i farten. Han lämnade i somras utrikesministerposten efter Theresa Mays EU-möte på premiärministrarnas lantställe Chequers där han först var med på noterna men bara dagar senare menade att han inte alls höll med om vägen framåt. Istället avgick han. Efter detta spekulerade jag lite i hur desperat han var att snabbt få ta över makten själv och det är väl lite det man får säga att han försökt påbörja idag genom en tidningsartikel i Daily Telegraph (låst artikel) där han menar att Chequers-idéerna som går ut på att länka landet kvar vid EU:s inre marknad är som att vifta med en vit flagga medan Bryssel tar hem segern. För detta har han idag skällts ut av May och det råder nu än mer frostiga relationer dem emellan medan fler och fler parlamentsledamöter kommer tillbaka från semestern och det ska till att debatteras och röstas i underhuset under hösten. En del kallar Chequers-idéerna för döda och May har en svår tid framför sig även om andra är mer på hennes sida med till exempel tankar på ett avtal i norsk stil.

Tidigare Brexitminister Davis som också han avgick efter Chequers vill inte se något premiärministerbyte för det skulle bara skapa mer röra tycker han men BoJo har med sig flera EU-skeptiker och även bland de som inte är för just honom som person jobbas det mot May bakom kulisserna.

Själv har jag ryckt upp mig lite i Brexitdimman och var förra veckan riktigt glad. Anledningen var att mitt älskade St Ives just svängt över till att stanna i EU. Inte med mycket och stora delar av Cornwall är fortfarande motståndare men nu sällar sig mitt lilla paradis till de större städerna Truro och Falmouth och det är ett halmstrå som för mig räcker jättelångt så deppig som jag varit. Den är dessutom en av de städer som svängt mest i landet. Flera städer i alla möjliga otippade regioner (Worcester till exempel) har också svängt. Du hittar listan här.

Det blev mycket May i det här inlägget så vad passar bättre än att visa ett klipp från när hon nyligen var i Afrika och försökte få fram handelsmöjligheter för framtiden. Då såg det bland annat ut så här när hon körde lite sköna moves, i ett klipp som blivit viralt.

 

2 kommentarer

 1. Ja du, vad ska man säja. Inte blir det bättre av Mays dans i alla fall, men något att skratta åt. Vi är många som gjort det här i UK efter detta.
  Snart förvånar mig inget.
  Ha en bra helg!

  Gilla

  1. Nej inget förvånar i Sverige heller längre.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

lite mera rosa

▫️ din feelgoodbok i bloggform ▫️

Skriv & Res med Therese

Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

A Blog about Cornwall's Hidden Places & Untold Stories

%d bloggare gillar detta: