En av Londons äldsta pubar

Här rusar livet i hundra knop. Det omorganiseras på jobbet så alla springer runt och tisslar och tasslar och gör av med energi. Samtidigt är månaden maj full av helger och klämdagar som tar arbetsdagar ifrån en medan man såklart gläds åt alla lediga dagar och speciellt nu när vädret slagit om till sommar och man helst bara gör roliga utflykter i regionen med mamma som är rätt nyinflyttad skåning om man inte bara sitter på balkongen och läser. För ett tag sedan började jag på Lucinda Rileys bokserie The Seven Sisters som finns på både engelska och svenska (se länk). Ingen storslagen litteratur och här och där rätt förutsägbara böcker men jag sugs in i berättardrivet och tycker att böckernas upplägg är genialiskt.  Systrarna är alla adopterade och när adoptivpappan dör visar han sig ha gett var och en ledtrådar till deras ursprung. Alla är från olika platser i världen och böckerna rör vid verkliga historiska händelser och personer vilket alltid får mig intresserad. Det blir ingen längre recension eftersom de inte känns så brittiska men författarinnan är irländsk och född i Nordirland. Har du läst dem?

Det kungliga bröllopet närmar sig och om du inte bestämt var du ska fira så är det hög tid. På bloggens Facebook-sida tipsade jag nyligen om en fest i Stockholm. Ett alternativ för dig som är i England är att fira på någon pub och varför inte en av stadens äldsta.

Bröllop, fotboll eller båda delarna.

The George Inn ligger i stadsdelen Southwark, alldeles i skuggan av The Shard och har inte bara historia utan är unik av flera skäl. Den är Londons enda kvarvarande pub med galleri på utsidan. Southwark är en riktigt gammal stadsdel och här passerade många på sina pilgrimsresor till Canterbury så redan på 1300-talet fanns här flera liknande pubar men det medeltida Southwark brann 1677 och flera pubar revs också i vad som var ganska slitna kvarter och därför står The George idag kvar i ensamt majestät efter renovering. Däremot finns idag bara ena sidan kvar eftersom den andra revs efter att ha varit järnvägsdepå. Från början hette den The George and Dragon vilket också skvallrar om dess ålder.

Jodå, ett gammalt skjutsvärdshus döljer sig därinne.                                                                        

I skuggan av The Shard

Du är inte långt från den återuppbyggda Shakespeare’s Globe här och pubarnas gallerier användes faktiskt till teaterproduktioner där publiken stod nedanför. Idag är det betydligt stillsammare men fortfarande liv på innergården där det finns gott om bord att slå sig ner i torrt väder och kika upp mot The Shard. Här ute finns också en öppning till en liten bar så du behöver inte ens gå in när du vill köpa din dryck men det tycker jag ändå du ska göra för insidan har flera barer i olika stilar och dessutom brukade Charles Dickens sitta här och vem vill missa hans gamla vattenhål som dessutom nämns i boken Little Dorrit.

Ser du baren i mitten?                                              

Har Dickens månne gått i trappan?                       

Pubens egen öl serveras med gammeldags känsla.

Den andra unika saken med The George är att den ägs av den historiefokuserade stiftelsen National Trust som inte är känt för att äga just pubar men den här är alltså speciell. Stiftelsen hyr ut puben till Suffolkbryggeriet Greene King som jag tycker har flera goda ölsorter så där klagar jag inte och de gör dessutom ett husöl, The George. Äta kan du också göra här men det har jag själv aldrig gjort eftersom fantastiska Borough Market ligger bara ett kvarter bort och det vimlar av bra restauranger i kvarteren omkring. Menyn är full av engelskt men med en twist och så hamburgare och flera vegetariska alternativ.

4 kommentarer

 1. Vet inte om det blir något firande av bröllopet här hos mig i Wales, men det kommer att var flera street party på gång.
  Verkligen annorlunda att National Trust äger en pub.
  Ha en skön helg!

  Gilla

  1. Ja visst är det lustigt även om de inte driver puben. Jag antar att det blir en väldig massa lokala partyn i helgen.

   Gilla

 2. Åsa F M · · Svara

  En favorit!

  Gilla

  1. Där ser man. Ja den är fin men favoriterna för mig är Spaniards Inn och The Dove. Jag älskar den familjära stämningen på dem (utöver grönskan respektive floden).

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: