En vecka med många farväl

Jag hinner inte med! Det händer så mycket i Storbritannien just nu att jag har fullt upp med att bara hänga med i svängarna. Jag hittar inte skrivtid bland allt annat som ska hinnas med eftersom hjärnan måste hinna strukturera all information som flödar in. Dramatiskt har det varit dessutom och är fortfarande. Du hänger säkert med i rapporteringen om händelserna i Salisbury som dominerar media nu och som blir extra dramatiska av att intet ont anande lokalbefolkning kunde blivit skadade. Jag märker att mitt inlägg om katedralstäder får fler besökare än vanligt vilket säkert beror på att Salisbury finns med. Det finns hur mycket som helst att skriva om vem som har vad att vinna på den här röran men det går utanför vad jag bestämt att den här bloggen tar upp. 

Inte mindre än tre kända britter har dessutom lämnat oss i veckan. Det började med  Sir Ken Dodd i söndags. Komikern och musikern som kallats landets siste riktige music hall-artist blev 90 år gammal. Han höll igång in på ålderns höst och jag har sett en del klipp med honom i olika program men det är den äldre generationen britter som kommer sakna honom mest.  

I onsdags var det så dags för Jim Bowen och honom har jag desto fler minnen av eftersom han ledde tävlingsprogrammet Bullseye precis under de år jag bodde i London och det var ofta vi spenderade söndagarna framför TV:n när vi som fattiga studenter inte hade råd att hitta på något och istället fördjupade oss i brittisk populärkultur i väntan på måndagens skola. Många skratt blev det till Jim och hans barnsliga tjurar i randiga tröjor, familjer som vann racerbåtar och jag vet inte allt medan han humoristiskt och mycket nordengelskt lotsade dem genom tävlingen som bara gick ut på att vara bra på dart. Vila i frid Jim. 

Samma dag tvingades vi också säga farväl till Steven Hawking som visserligen redan levde på många års övertid men det gör det inte minde ledsamt. Hawking behöver väl inte någon vidare presentation så känd som han var över hela världen och hans död får mig att känna mig ännu mer utlämnad till vår nuvarande tid av falska nyheter snarare än fakta. Den brittiska akademiska världen behövde verkligen inte det här just nu och jag hoppas att någon plockar upp taktpinnen och fortsätter informera oss om den fascinerande värld vi är en så liten del av.

Dags nu att se hur mode och mustascher såg ut på Jims tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: