Brexitvänliga företag

Är du en sådan som röstar med plånboken? Som inte handlar av företag du vet går emot dina värderingar? Jag är sådan när det rör frågor som verkligen engagerar mig och brexit är definitivt en sådan. Därför berättar jag idag vilka du ska undvika om du liksom jag inte vill ge pengar till de som stöder ett utträde. Jag kan naturligtvis inte veta vad ägare av småbutiker och oberoende pubar tycker (och vill inte ”straffa” småföretagare för att de tycker annorlunda heller) men här är ett gäng större företag som inte längre får mina pengar, inte ens om det aldrig blir någon brexit. Sådana vars ägare eller VD:ar uttalat sig offentligt och verkligen tagit ställning.

Patisserie Valerie lockar alltid mig med sitt enorma utbud bakverk när jag vandrar nerför Lincoln High Street och jag vet att de har prisvärt afternoon tea inte minst i det dyra London men nu skulle jag aldrig få för mig att köpa något där. Det kända sockerbolaget Tate & Lyle är apropå bakverk också bannlyst i min shoppingkorg.

Thanks, but no thanks. Foto: A P Monblat (Wiki Commons)

Pubkedjan Wetherspoons ordförande Tim Martin är en av de största profilerna för brexit och ändå verkar han vilja fortsätta driva sina prisvärda pubar med billig utländsk arbetskraft utan att blinka. Inför omröstningen trycktes en halv miljon brexit-glasunderlägg till pubarna vilket senare har slagit tillbaka när EU-vänner varit inne och lämnat egna underlägg. Jag har sagt det förr: kedjan är enkel och maten halvfabrikat men de har ofta bra ölsortiment och en familjevänlig stämning dagtid så det
har blivit en del besök här och där men sedan en tid tillbaka är det slut. Martin har dessutom raljerat över att matkedjan Sainsburys (som samarbetat med danska Netto) och Whitbreadkedjan (ägare av
Costa Coffee och Premier Inn bland annat) oroat sig för brexit. Premier Inn verkar ha klart för sig var de flesta av deras gäster kommer från åtminstone på Londonhotellen även om företaget officiellt uttalat sig som neutrala och menar att det är upp till britterna som individer att ta ställning.

Sir James Dyson är en annan stor brexitvän som gärna uttalar sig om hur EU kommer att lida utan Storbritannien. Han är grundare av Dyson som tillverkar bland annat dammsugare. Just vi svenskar har kanske ingen större kontakt med företaget men deras produkter finns faktiskt att få tag i även här. Inte helt förvånande har det sin tillverkning i Singapore…

Reebok och Next är desto mer kända i Sverige och intressant blir det också att på listan över brexitvänner hitta elektronikkedjan Dixons som finns på många brittiska shoppinggator och
flygplatser både med eget namn och som Currys och PC World för de är faktiskt även ägare av Elgiganten genom sitt ägande av norska Elkjøp. Världen är liten nuförtiden.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: