Det svenska musikundret

Vilka fantastiska dagar jag haft på sistone! I fredags tog jag ledigt från jobbet för att gå på Byggstart Sverige, ett seminarium om utbyggnaden av höghastigetståg i Sverige. Blir det någon? Hur snabbt är snabbt? Det divideras om 240 kilometer i timmen på upprustade banor eller 320 kilometer i timmen på ny, ändamålsenlig höghastighetsbana och helt överens är våra politiker inte. Seminariet var lite av en samling för oss redan övertygade men roligt ändå, framför allt för att jag fick lära mig flera nya saker om Sveriges statsskuld som är mindre än man kan tro. Riksgälden menar att det är fullt sansat att staten lånar (billigast) av den till ett storbygge utan att man behöver sätta detta i motsats till investeringar i till exempel skola och sjukvård som ska ses som mer löpande utgifter än detta sekelstora bygge. Privata investeringar visar sig ofta dyrare enligt engelska undersökningar. Anne Marie Pålsson, docent i nationalekonomi från Lund var också med oss och pratade om hur politiker ur båda våra stora block fortfarande är rädda för att spendera för mycket efter 90-talets kris och att de borde komma över detta, Sverige har bra finanser men desto sämre bostadsbyggande efter denna tid fram tills det kom igång igen 2015. Om allt detta och mer därtill får du veta mer om du besöker YouTube och Byggstart Sverige. Tänk om Stockholm kunde knytas ihop med Malmö så att fler även därifrån orkade ta tåget till London nu när det inte går några nattåg längre heller!

 

Spännande!

Idag har vi haft utbildning på jobbet i form av grupparbeten och föreläsningar inte bara om vårt eget arbete med miljö utan om hur vi kan se världen på nya sätt och tänka kring hållbarhet som så ofta blir ett nollspel där det räcker för många bara Jorden inte försämras mer än idag. Vi tog det vidare och pratade systemtänkande och framtidsutveckling på samhällsnivå och tänkte utanför den berömda lådan så det knakade. Det ledde också vidare till saker som biomimik, det vill säga att utveckla produkter och annat genom att härma djur och natur med deras fiffiga egenskaper och skapa material på det sättet istället för att använda till exempel giftiga kemikalier. Har ni någon aning om allt som försiggår på det här området?

Mitt i detta släpps bomben att Måns Zelmerlöw ska leda den brittiska uttagningen till Eurovision och detta med manus av Edward af Sillén! Vad säger man? Det gick tydligen så bra för honom och Petra Mede i Malmö häromsistens att BBC imponerats. Inte för att jag tror att britterna kommer att imponeras. De flesta jag känner där tittar överhuvudtaget inte på spektaklet och undrar mest varför de är med. Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det är lite roligt och funderar på om jag inte borde titta på det när det dyker upp i sociala medier. Detta är långt ifrån Terry Wogan som jag hyste hatkärlek till.

 

2 kommentarer

  1. Det är inte bara politikerna som inte hämtat sig efter krisen i början av 90-talet, jag tycker att det gäller för de flesta svenskar. Trygghetens vagga tvingades in i kristänkande som man icke vill släppa. Allt är kris, allt är dyrt, allt är elände…. Jag är ingen anhängare av positivism, men det behövs. Eller en rejäl omskakning och uppvaknande om hur bra det är i Sverige. Trots allt. Trots kris för över 25 år sedan. Har vi kanske haft för få kriser i Sverige under modern tid?

    Gillad av 1 person

    1. Ja det tror jag faktiskt även om jag inte vill ha någon själv.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: