Tre små pubar

Jag har tidigare skrivit inlägg om några av Englands äldsta pubar eftersom jag besökt både Ye Olde Trip to Jerusalem i Nottingham och Ye Olde Fighting Cocks i St Albans som är med i topp fem bland de som nämns som äldst. Däremot har jag inte varit i så värst många små pubar. Englands minsta bar sägs finnas på The Dove i Hammersmith som är en av mina favoritpubar i London men själva puben har ett större rum en halvtrappa upp med utsikt över Themsen. Några jag inte hunnit besöka men som är väldigt små kommer här:

The Nutshell

I en gammal frukthandel i Bury St Edmunds i Suffolk ligger vad som fram till helt nyligen var Storbritanniens minsta pub (sedan 2016 lär det vara The Little Prince i Margate). Det har bara sålts öl i huset sedan 1867 så det är ingen lastgammal pub men den är väldigt liten med i stort sett bara en bardisk och lite golv. Sommartid spiller det nästan ut besökare på det lilla torget utanför och idag är detta en av Suffolks stora sevärdheter trots sin torkade katt. Vill du kunna bjuda en hel pub på en runda utan att ruinera dig är det hit du ska gå.

The Nutshell. Foto: Garry Lakin (Wiki Commons)

The Lakeside Inn

Southport norr om Liverpool är kanske inte det första ställe du turistar på men gör du en dagsutflykt från Beatlesstaden kan du mycket väl hamna här om du vill ha en lugnare kustort än Blackpool. I ett gammalt båthus nere vid vattnet ligger puben som lyckats räddas och där det finns mer plats än man kan tro vackra dagar för då kan man sitta ute och njuta ett hyfsat ölutbud.

 

Foto: Gerald England (Wiki Commons)

 

The Signal Box Inn

Under min allra första resa till England 1987 besökte jag min brevvän i Lincolnshire och spenderade midsommarafton i ett blött Skegness vid kusten. Därför är kanske Cleethorps söder om Grimsby inte mitt drömresmål men det är en ganska kort dagstur från Hull när jag nu ändå är i Yorkshire så vem vet. Det lockar järnvägsentusiasten i mig att se en av de där typiskt brittiska signalhusen från insidan och gärna i form av en pub. Just den här är säsongsöppen eftersom den ligger i förbindelse till den lilla kustbanan som är turistattraktion här. Puben är helt enkelt öppen när tågen går (all information finns på hemsidan) och både tågen och byggnaderna är småskaliga. Utomhus finns det gott om plats och även om baren är liten finns det andra platser att förvara ett förvånansvärt stort sortiment av öl och cider i.

Foto: John Shepherd (Wiki Commons)

 

6 kommentarer

 1. Oh yes, The Nutshell Pub i Bury St Edmunds och kan rekommendera denna underbara stad med The Abbey Gardens och tjuvaktiga ekorrar!

  Gilla

  1. Bra för den är på min önskelista fortfarande. Satt och funderade på om East Anglia skulle prioriteras igen snart men helst vill jag dit sommartid när Holkham Hall är öppet och det är lite folk på stränderna. Å andra sidan kan man äta krabba i Cromer under månader med ”r”, haha.

   Gilla

 2. Vill tipsa dig om Kentwell Hall som gör en reinactment varje år av medeltiden där alla är klädda i tidstypiska kläder och talar medeltida engelska samt bestyr.

  Gillad av 1 person

  1. Tack, det ska jag spana in. Just språket är ju ovanligt att de bryr sig om i sådana.

   Gilla

 3. Bra tips! Samlar på tips i en bok så man vet när de behövs. Så organiserad! (För en gångs skull hehe)

  Gillad av 1 person

  1. Oj, det här inlägget hade hamnat i helt fel folder…Jag skriver också ner tips i en bok. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: