Resenyheter

Inlägg om att resa till och runt Storbritannien är alltid poulära och det är dags för en liten uppdatering.

En god nyhet för den som flyger från Göteborg är att bmi regional just öppnat en direktlinje till Bristol. Du kan flyga ut tisdag eftermiddag eller fredag lunch och åter till Göteborg en måndag eller torsdag. Toppen för dig som vill se en rolig storstad och Cotswolds byar eller ta dig vidare till sydvästra England och Wales. Prisläget varierar en del inte bara med biljettyp utan också avgångar men utresa går att få för runt 800 kronor. Bmi erbjuder också resor till Bristol från Karlstad och Jönköping med byte i Frankfurt som är hyfsat tidsmässigt eftersom du kommer undan med dryga fyra timmars restid. Från Norrköping blir det via München och inte lika attraktivt eftersom det tar sex timmar och därifrån kommer du ju enkelt till Stockholm för andra lösningar.

 

Rosyth hamn. Foto: Guinnog (Wiki Commons)

Färjor mellan Skandinavien och Storbritannien finns det ju inga längre vilket är en skandal. Nu säger sig P&O ferries vilja ändra på det genom att återuppväcka skotska Rosyth som platsen för en ny passagerarlinje eftersom där nu bara går en fraktfärja till belgiska Zeebrugge. Jag tror det inte förrän jag ser det men det låter hoppfullt och den skotska regeringen verkar med på noterna och skapar kanske samtal med olika rederier efter detta utspel. Rosyth ligger granne med Inverkeithing som vi som åkt över Forth Railway Bridge utanför Edinburgh bara för att få åka över den majestätiska bron känner igen. Bekvämt för alla som vill till huvudstaden alltså.

DFDS Scandinavian Seaways verkar inte ett dugg intresserade av att återuppta trafiken vilket inte förvånar mig. Däremot var det just de som köpte upp Norfolk Line som tidigare drev passagerartrafik på linjen Rosyth-Zeebrugge och stängde ner denna så att bara frakten blev kvar.

Vilken skandinavisk hamn som skulle vara på tapeten är ännu inte klart. Skottland har tidigare haft färja till Norge men då från Aberdeen. Det verkar ju geografiskt sunt med en sådan förbindelse mren samtidigt vet man att många önskar segla även från Danmark och Sverige vilka knappast tar sig till Norge. Min egen lösning skulle vara Hirtshals på Jylland för dit kommer både svenskar och norrmän lätt med existerande färjeförbindelser medan danskarna reser så långt norrut de kan i sitt land tillsammans med oss skåningar.

Vill du följa utvecklingen och diskutera med likasinnade så kan du gå med i Facebookgruppen ”Reopen Harwich to Esbjerg Ferry” som jag tipsats om av min trogna läsare Yvonne. En livlig grupp.

7 kommentarer

 1. Båt är jag inte så sugen på att åka. Har anlag för sjösjuka. Men tågförbindelser som funkar enkelt och smidigt hade jag verkligen önskat…

  Gillad av 1 person

  1. Ja mer nattåg och ett riktigt bokningssystem åt folket!

   Gillad av 1 person

 2. Tack skall du ha som nämnde mig för denna Färje”grupp och skulle just tipsa om P&O angående en möjlig rutt mellan Skandinavien och England. Många har föreslagit Hirtshals i denna grupp och tror det fanns en färja som seglade därifrån för en del år sedan. Vi hoppas innerligt att detta bilr verklighet med en färja mellan skandinavien och England. tack för tipset om bmi Göteborg-Bristol. Man känner hopp!!!

  Gilla

  1. Ja det känns som om det rör på sig. Jag hade ingen aning om hur luriga DFDS varit mot andra på Nordsjön så gruppen är väldigt lärorik.

   Gilla

 3. Då borde jag kolla lite närmare på Bristol ( som jag inte vet någonting om).
  Perfekt för mig som bor i Göteborg och är ledig varannan vecka tis-mån. Kan ju liksom inte bli bättre 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Åh, ja Bristol är en av mina favoriter bland storstäderna. Massor av media, film och teater. Väldigt nära fina Bath också där du har massor av fina världar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: