Årets händelse 2018

Älskar du att läsa om kungligheter och deras liv eller besöka deras palats och favoritrestauranger? Årets stora evenemang i Storbritannien alla kategorier är såklart bröllopet mellan prins Harry och hans amerikanska skådespelerska Meghan Markle. Vigseln kommer att äga rum i St George’s Chapel på pampiga Windsor Castle och vi som varit där vet att det är långt ifrån Englands största kyrka så det kommer att bli trångt om saligheten men även om du inte är bland de runt 800 som får plats så kanske du har tänkt att göra en tur till Windsor och uppleva den unika stämningen? I så fall är det hög tid att börja planera om du inte redan gjort det för många kommer att ha liknande idéer och stora delar av världens media kommer naturligtvis att vara där.

Jag har tagit en titt på hotellbokningssajterna och bara hittat ett enda hotell i Windsor och dess omedelbara närhet och för det skulle jag för de två nätterna under bröllopshelgen få hosta upp dryga niotusen kronor! Det är tur att Windsor ligger så nära andra ställen med lediga rum men såklart har till och med Heathrows flygplatshotell trissat upp sina priser en hel del den helgen och det skulle inte förvåna mig om hotellen inne i London också gjort det lite grann men där är ju trots allt utbudet gigantiskt. Samma dag som bröllopet är det dock FA-cupfinal på Wembley så västra London kommer att vara fullt av fotbollsfans på väg till och från arenan via Paddington, Euston och dess tunnelbanelinjer och bussar norrut (matchstart troligen 17.30). De lokala pubarna kommer också att vara välfyllda och först tänkte jag att det skulle bli livat runt den amerikanska ambassaden i Mayfair men den har just flyttat ner till andra sidan Themsen av säkerhetsskäl och där nere tror jag inte det samlas några folkmassor.

Ett alternativ till London nära Windsor att kika på om du inte vill boka något i London kan istället vara Reading där jag hittat lediga hotell för strax under eller över tusenlappen. Faktiskt inget dumt val alls eftersom det tar runt en halvtimme med byte i Slough både från Reading och från Paddington i London och i Reading finns bra pubar och rolig shopping. Om du är optimist och vill lägga lite tid på det så kan du ha tur att fortfarande hitta ett och annat rum i Windsor men skippa då bokningssajterna och ring hotellen för många har valt att göra sig obokningsbara på nätsajterna under bröllopshelgen.

St George’s Chapel

 

Bill’s Place i Reading för den som inte orkar London

 

I Windsor råder såklart stor bröllopsfeber men det har också seglat upp en kris eftersom en konservativ lokalpolitiker vill sopa rent staden inte bara från smuts utan också från hemlösa och Theresa May har dragits in i soppan hon också och jag hoppas att hon åtminstone lyckas reda ut det här. Den exakta tiden för vigseln är höljd i dunkel, jag tror faktiskt att de fortfarande håller på att räkna ut ett sätt för prins William att deltaga först på sin brors bröllop och därefter FA-cupfinalen eftersom han som hertig av Cambridge traditionellt är ordförande i FA. Bröllopet kan dock inte börja hur tidigt som helst eftersom Meghan först ska döpas in i Church of England. Nu är de ju många före Harry i tronföljden men skulle något hända Prince Charles, William, Kate och barnen så kan Meghan som katolik aldrig bli drottning av historiska skäl (vilken annan religion som helst hade nog gått).

Räkna med en gigantisk fest i Windsor den 19 maj alltså, men räkna också med rejäla avspärrningar här och där runt slottet som såklart är stängt för besökare och räkna med stora folksamlingar och trängsel på tåg och bussar så ställ väckarklockan på tidig morgon. Orkar du sedan ta dig till Windsor kommer det bli ett flaggviftande utan like men du bör nog ha bekväma skor, kikare och vattenflaska eller regnkappa med på turen utöver din flagga och vara beredd på att fota kändisar inne i mörka bilar snarare än i vackra poser. Även mottagningen lär bli på Windsor eller möjligen på Victoria och Alberts älskade Frogmore House bortom slottsparken så det lär transporteras runt folk hela dagen men trots all denna stress är det nog fantastisk stämning för den anglofil som lyckas ta sig dit.

2 kommentarer

  1. Vi sitter just nu och tittar på TV-serien The Crown, så brittiskt och kungligt känns väldigt aktuellt 🙂

    Gillad av 1 person

    1. Ja den är välgjord. De vågade till och med visa prins Philips klavertamp i Afrika.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: