Nytt år, nya utmaningar

Ingen panik! Jag är inte på väg att lämna bloggandet utan har bara som många bloggare gör just nu tagit en titt på 2017 och vilka som var mina mest lästa inlägg och sådant sätter alltid igång tankarna på nya inlägg när man ser vad ni läsare efterfrågar. Imorse läste jag dessutom att vi i Malmö haft ett och ett halvt års regnmängd på ett år (inte undra på att jag och många andra är trötta!) och med det extrema ruskväder vi haft idag med sidvärtes blåsande ösregn så vill man ju inget annat än sitta inne och läsa och blogga. Blev jag förvånad över att se vad ni läste mest om? Nej egentligen inte och här ser ni själva:

Bilvägen till England

Det här var mitt mest lästa inlägg och populärt redan 2016 medan mitt inlägg om den nedlagda färjan från Esbjerg inte kommit upp i samma läsarantal längre så det står klart att ni nu alla vet att färjelänkarna mellan Skandinavien och Storbritannien är brutna och istället letar andra alternativ för att ta bilen. Själv skulle jag rekommendera hyrbil i och med vänstertrafiken men det finns ju trots allt gånger då man kanske kombinerar England med kontinenten på semestern eller bara vill ha med sig en massa saker hem och här är alltså färjealternativen för de står sig även idag.

Göra egen clotted cream

Det här är ytterligare ett inlägg med ett par år på nacken och det säger väl bara att riktiga anglofiler desperat letar clotted cream till sitt afternoon tea här hemma i Sverige. När ska hotell och herrgårdar inse detta och börja göra egen istället för all Philadelphia? Mitt recept med grädde är bara ett av många som nästan sköter sig själva. Egentligen gör man det på mjölk och det är dags för mig att testa ett annat traditionellt recept snart och skriva om det. Vädret inbjuder ju verkligen till tedrickande.

Scones med clotted cream

Elva brittiska toppenfilmer

Alla gillar väl en bra film och även här finns plats för elva nya filmer snart även om inget någonsin kommer att slå Withnail & I som jag älskar över alla andra.

Sju sköna katedralstäder

Det här är inlägget som regelbundet får massor av läsare utan att jag förstår hur det går till. Inte för att engelska katedraler inte är fantastiska och det är verkligen ett klassiskt reseinlägg men besökandet går långa perioder på sparlåga för att plötsligt explodera. Jag undrade först om det var något i ett korsord som lockade folk men tänker nu att det lika gärna kan vara människor som söker på nätet efter bussresor.

Lincoln Cathedral i kvällssol från Brayford Pool

Brittiska TV-kanaler live i din dator

Ja det här med live-TV är ett ständigt återkommande problem för oss som älskar University Challenge och annat som man inte vill se långt senare eftersom man läser om det i brittisk press. Deckare och andra dramaproduktioner går ju åtminstone att se på de stora streamingbolagen senare (vilket är anledningen till att jag skriver mindre om brittiska serier på svenska kanaler nuförtiden) men även där vill man ju kasta sig över en serie så fort man kan och alla dyker heller inte upp på bolagens svenska sidor där det är klar fördel till amerikanska serier. Urusel kvalitet på YouTube? Ja i desperation ibland om det är någorlunda bild (Celebrity Masterchef) och ljud men helst inte. Häromdagen skrev jag om att Vatt jag skriver mindre om brittiska serier på svenska kanaler nuförtiden) men även där vill man ju kasta sig över en serie så fort man kan och alla dyker heller inte upp på bolagens svenska sidor där det är klar fördel till amerikanska serier. Urusel kvalitet på YouTube? Ja i desperation ibland om det är någorlunda bild (Celebrity Masterchef) och ljud men helst inte. FilmOn som jag nämner i det här inlägget har nu tagit bort några roliga kanaler och satt upp en betalvägg för övriga och häromdagen skrev jag om att VPN nu är det mest realistiska sättet att se brittisk TV live och borde kanske testa några olika alternativ under året men det är tveksamt om maken som är familjens stora IT-guru tillåẗer så värst mycket experimenterande och installerande.

Åka tåg i Storbritannien – priser

Ett riktigt reseinlägg om hur du hittar tågbiljetter blir förstås välläst på en reseblogg och det här borde jag göra mer om eftersom jag själv älskar tåg – jag lider bara sådan brist på roliga bilder till det hela. Sedan alla nattåg från Köpenhamn lagts ner har jag däremot en tanke att återigen ta tåget till England och göra ett inlägg om hur bra eller dåligt det fungerar nuförtiden eftersom vi har några år kvar tills Fehmarnförbindelsen mellan Danmark och Tyskland öppnar (då det förhoppningsvis blir lönsamt med bättre förbindelser igen). Jag älskar tågresor och vi tog ofta nattåg förr så det är mest frågan om att hitta tid och förstås att det är dyrare än att flyga. Vi är många som vill ta tåg i klimatförändringens tid och hur man tar sig med tåg till London är en regelbundet återkommande fråga i Facebookgruppen Tågsemester.

Drama på lyxhotell

TV-serien The Halcyon blev verkligen populär i Sverige och nog bara slagen av Downton Abbey på senare år när det gäller sådant som visats i traditionella TV-kanaler.

London med barn

Ytterligare en klassiskt reseinlägg som visar att hur mycket jag än vill visa er resten av Storbritannien så är London det ni letar efter när ni hittar mig så jag får tumma lite på det där och lära mig att vaska fram det ni inte sett i den stora staden men också kanske ta fram självklara sevärdheter och ge min syn på dem. Barnvänliga aktiviteter i England har jag skrivit om även här och här för att nämna några mer renodlade familjeinlägg men det får helt klart bli fler. Det här inlägget har också delats av andra resebloggare vilket gett det en skjuts.

Spännande att läsa igenom gamla inlägg och se vad som fortfarande fungerar alltså. Det jag skrivit om brexit har faktiskt gått bättre än förväntat men mest varit uppskattat av er som suktar efter mer information än svensk press gett eller de av er som tycker om att läsa om mig och mina personliga tankar och själva skriver liknande om era favoritländer. Helt enkelt ni som vet vilken fruktansvärd tid det här varit och är för min familj av flera anledningar. Media rapporterar bättre om brexit idag tycker jag och även om jag inte är över det hela alls så tänker jag själv skriva mindre och gör redan det. Jag vill helt enkelt fokusera mer på det positiva och på resebloggandet vilket jag sagt förr men var tvungen att få ut allt detta ur mitt sörjande system. Fråga gärna per mail om ni undrar vad jag tänker om utvecklingen framöver däremot. Rätt som det är dyker det upp ett inlägg.

6 kommentarer

 1. Älskar att resa med tåg. Skulle gärna resa med tåg genom Storbritannien.

  Gillad av 1 person

  1. Ja jag älskar dem också. Säg när du tänker göra slag i saken så har jag massor av fina sträckor att rekommendera.

   Gilla

 2. Yvonne · · Svara

  Finns en facebook grupp ”Reopen Harwich to Esbjerg Ferry” .Den utforskar olika rutter förutom denna nämnda tur.

  God fortsättning på det nya året!

  Gillad av 1 person

  1. Nejmen åh, den går jag rask med i! God fortsättning. 🙂

   Gilla

 3. En så fin bild på Lincoln! Mest lästa inägg tycker jag alltid förvånar. Aldrig dem som jag lagt ner mest tid på iallafall 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Tack, är du där igen så är det inte långt att gå från stationen bort till Brayford Pool med sina restauranger och båtar. En av mina favoritvyer av staden men nu är vi såklart inte sugen på att resa till Brexit heartland igen så vi får se när vi hälsar på härnäst.
   Det där med mest lästa är definitivt aldrig de man lägger mest tid på nej. Egentligen borde man göra ett inlägg med dem.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: