Välj resmål efter hotell

Är du en sådan som väljer resmål efter inspirerande hotell? Då ska du spana in ett par destinationer du nog inte har funderat på tidigare.

Ipswich

Ipswich är idag kanske mest känt för fotboll och varför inte gå på match men passa också på att se vad som tillsammans med näraliggande Colchester är en av Englands äldsta städer och liksom den har romaranknytning om än inte lika synlig idag. Kardinal Wolsey föddes här, både Gainsborough och Dickens har bott här och några av husen längs St Nicholas Street är fortfarande sevärda även om stadskärnan är ganska hårt moderniserad på flera ställen. Från Ipswich kan du enkelt göra en dagstur till Sutton Hoo med sina fascinerande gravhögar i form av skeppssättningar med anknytning till vendeltidens Sverige, kuststaden Aldeburgh med sin anknytning till Benjamin Britten och sin årliga festival, galoppmeckat Newmarket eller varför inte Dedham Vale där Constable målade sin kanske mest kända tavla Höskrindan. Om du bilar till England är det här dessutom ett bra stopp eftersom du enkelt tar dig hit via färjeförbindelsen från Hook van Holland som tar dig till Harwich bara några mil bort.

Bor gör du på Salthouse Harbour Hotel i Neptune Marina där du kan boka rum med utsikt över marinan. Rummen är kanske inte alla så jättestora men har den där extra lilla touchen och speciellt om du bokar penthouse. Nere i baren kan du slappa med en drink i en öronlappsfåtölj med båtar utanför fönstret och sedan prova hotellets restaurang där det lagas rätter av lokala ingredienser. Afternoon tea? Givetvis.

Penthousesvit. Foto: Salthouse Harbour Hotel

 

Seaham Hall. Foto: Andrew Curtis (WikiCommons)

Seaham

Sunderland känner många svenskar mest till om de är fotbollsentusiaster eller kan sin Evert Taube. Britterna vet att staden alltid är den första att rapportera in sina valresultat och att där finns en stor Nissanfabrik som får stöd. Den gamla hamnstaden varifrån mängder av lokalt kol skeppats ut har lidit svårt av arbetslöshet i modern tid och det är inte förvånande att invånarna till stor del röstade för Brexit. Varför ska du hit då? Jo för att ta dig en knapp mil söderut till den lilla före detta gruvstaden Seaham med sina stränder. Om du sett filmen Billy Elliot så har du sett mycket av landskapet för den är till stor del inspelad i trakten och utspelar sig i just Seaham under 80-talets gruvstrejker. Härifrån gör du vandringar längs havet och ner till Durham Heritage Coast eller utflykter till friluftsmuséet Beamish (också det med i flera filmkulisser) och den magnifika katedralstaden Durham. Är vädret dåligt så kan en tur till Dalton Park Outlet locka men kanske stannar du hellre på hotellet.

Bor gör du på femstjärniga Seaham Hall med sitt Serenity Spa och utsikt över den klippiga, gröna kusten. Det pampiga huset har en historia som bland annat inkluderar besök av Byron och hemlig buteljering av whisky under förbudstiden på 20-talet. De tjusigaste rummen har stora fönster, fristående badkar och högt i tak. Restaurangen har såklart lokal mat såsom whitbykrabba och lamm och det behöver knappast sägas att afternoon tea serveras varje eftermiddag. Serenity spa är ganska asiatiskt i sin stil med indiskt ångbad, hammam och stor, ljus pool så ja, det kan verkligen hända att du inte tar dig så mycket längre än runt hotellområdet.

Det kostar naturligtvis en del att bo på de här hotellen men jag som älskar England på vintern rekommenderar en helg någon gång innan säsongen kommer igång för då finns det fina erbjudanden och det är väldigt härligt att vandra runt på en brittisk strand eller i en hamn när vinden river i håret, bara du tagit med dig rätt kläder. Dessutom är det ju då det är som mysigast att njuta drinkar framför brasan efter vandringen.

Annons

3 kommentarer

 1. Jag brukar faktiskt hotellknarka en hel del inför resorna men det slutar alltid med att samma resonemang tar över gång efter gång – ”Hur mycket är jag på hotellet? När jag sover.” och så kör jag ett billigare och tråkigare alternativ. Lite trist, för någon gång skulle jag verkligen vilja ta mig ro att bara åka till ett ställe, betala för ett riktigt bra hotell och sedan bara stanna där för mig själv och ha en workation på egen hand.

  Någon gång. Någon gång… och då ser ju faktiskt den övre bilden ut som ett ställe jag skulle kunna tänkas trivas på. I rätt land också.

  Gilla

  1. Ja du har ju nära till fotboll på båda ställena. Jag är som du. Tittar mycket men bokar enklare.

   Gillad av 1 person

 2. …fast ”tråkigt”. Jag får ju, med ett tråkigare hotell, se mer av det som finns utanför. Och det är väl själva vitsen med merparten av resorna. Hehe.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

Cornwall's Hidden History Blog

%d bloggare gillar detta: