På Loch Ness och Themsen

Hösten börjar traska in och med det nya TV-serier. Jag som pendlar över nationsgränser med dålig uppkoppling, bloggar och gillar att läsa hinner inte titta på så mycket och därför var det nära att jag missade Loch Ness, speciellt som jag dessutom kommer från semestertider då jag mest sitter i sommarstugor och umgås med släkten. Läser du din TV-tidning noga så har du däremot säkert hängt med och kanske fastnat på torsdagarna precis som jag nu gjort.

Loch Ness heter The Loch i original och utspelar sig precis som namnet avslöjar vid den berömda sjön med sitt monster. Där har pianoläraren Niall ramlat ner för en klippa men när man tittar närmare visar det sig att han har märken runt handlederna och vid obduktionen kommer det fram fler märkliga frågor. Polisen Annie får att göra med ett mord istället för en olycka. Samtidigt har hennes egen dotter med vänner en natt skojat till det lite vid strandkanten och skapat sitt eget Loch Ness monster av slakteriavfall. Vad de inte räknat med är att ett människohjärta ska hamna i deras installation. DCI Quigley och brottspsykolog Blake Albrighton hämtas in från England för att leda utredningen och bara det stör ju skottarna något kolossalt. Lägg till detta att Annie får problem i och med dotterns förehavanden och det är upplagt för spänningar i den lilla staden.

Har du sett Breaking Bad så känner du igen Laura Fraser som spelar huvudrollen som polisen Annie men hon har varit med i massor av annat. Psykologiläraren Petrie känns igen genom Alastair Mackenzie som vi svenskar lärde känna i Monarch of the Glen (Karl för sin kilt) och DCI Quigley är ingen mindre än Siobhan Finneran som vi känner igen som Sarah O’Brien i Downton Abbey (eller om vi är lite äldre, redan från klassikern Rita, Sue, and Bob Too) och som bara behöver öppna munnen för att jag ska njuta eftersom jag känner mig extra hemma i Nordengland.

Du har fram till 24 september på dig att se del ett på TV4 Play/Cmore och det rekommenderar jag verkligen. Vill du se mer kriminaldrama så kan du satsa på Frankenstein Chronicles där Sean Bean spelar Themsenpolis med vissa hallucinationer på 1800-talet, bland gravplundrare i East Ends fattigkvarter. Är hallucinationerna från det kvicksilver han tar mot sin syfilis eller något helt annat månntro. Var är alla försvunna barn? Bra den också men på ett helt annat sätt, som spinoff på Frankenstein. Du hittar den på SVTPlay om du missat den på onsdagarna.

9 kommentarer

 1. Ska slänga ett öga på de två! Lutar också lite åt ”Lita på mig” som precis gått på bbc. Jag ser just nu ”Strike” på bbc, två avsnitt har sänts, och jag kan inte bestämma mig för vad jag tycker….. Skönt med höst så nya serier sätter igång! 😉

  Gilla

  1. Haha, ja fast jag får så lite tid till att läsa.

   Gillad av 1 person

 2. Men du det här låter onekligen som något för mig :D. Spännande 🙂

  Bestämde mig för att besöka andra ur Influensers of Swedens medlemsgrupp på fb :), så lämnar ett spår :).

  Gilla

  1. Välkommen hit. 🙂 Ta du en titt för det är värt tiden.

   Gilla

 3. Åsa F M · · Svara

  Den är lovande! Kul att se platserna man besökte för bara knappt två år sedan (herre gud vad tiden går fort! – tänkt först skriva för knappt ett år sedan..). Här är ytterligare två bra serier som Siobhan Finneran varit med i: Clocking off och Happy Valley. Hon är även med i Benidorm men den har jag aldrig sett, en kompis brukar se den.
  Det är kul att känna igen sina favoritskådisar i olika produktioner, jag såg film nyligen som hade en hel del år på nacken, Hemligheter och lögner – i en av huvudrollerna där var allas vår ”Vera” – Brenda Blethyn.

  Gillad av 1 person

  1. Ja Happy Valley är riktigt bra och dessutom heter området så på riktigt och brottas med problem. Benidorm har jag sett någon gång när jag är uttråkad och ja, de driver ju med sig själva engelsmännen…
   Hemligheter och lögner har jag aldrig sett. Kanske borde leta fram den?

   Gilla

 4. Åsa F M · · Svara

  Ja, en riktigt bra film med bra skådisar – fast det behöver man inte tillägga när det är brittiskt.

  Gillad av 1 person

 5. Vackra miljöer och bra handling. Britterna kan bara det där. Ser aldrig numer på skandinaviska deckare.

  Gilla

  1. Gör du inte? Jag tycker danska deckare är jättebra. Svenska är det mer si och så med.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: