Bruce, Barcelona och bacon

Nu har jag skrivit tre inlägg som bara väntar på att publiceras och ändå lägger jag inte ut ett enda ikväll utan sitter istället och filosoferar om allt möjligt som väl bara behöver komma ut.

Den store programledaren Bruce Forsyth har lämnat oss och han körde ”The Price is Right” när jag bodde i London, liksom ”You bet!” så det är lite sentimentalt nu ikväll men samtidigt kan jag under inga omständigheter skriva något långt om honom eftersom jag dels inte riktigt klarade att se hans märkliga danser in i studion som vi skrattade elakt åt, eller hans gammeldags mustascher. Dels skrev jag inte särskilt mycket om Robert Hardy häromsistens heller och det är någon som verkligen hade förtjänat ett långt inlägg.

Barcelona…vad ska jag säga. Ännu ett attentat och dessutom i en av mina absoluta favoritstäder. Samtidigt känner jag mig ovanligt distanserad vilket inte beror på att jag aldrig bott där för jag hade en liknande känsla när det hände i Stockholm, min födelsestad, medan jag blev mer upprörd över tunnelbanedåden i London och Bryssel där jag visserligen också bott men jag tror helt enkelt det handlar om att jag reagerar mer på explosioner än på när folk gör galna saker med bilar för det räcker ju att vara ute på motorvägarna så ser man allt möjligt galet bland folk som kallar sig helt normala i vardagen. När jag istället läste om hur man i Spanien också stoppat människor med bombbälten i Cambrils från fler vansinnesdåd började jag känna mig mer illa till mods. Självklart tycker jag att alltsammans är vidrigt men jag är glad över att läsa fler och fler artiklar om hur människor vägrar ge efter för rädslan. Själv går jag förbi tre gigantiska betongsuggor varje dag på min väg mellan kontoret och tunnelbanan. De har stått i ena änden av Ströget ända sedan attentatet i Berlin i december då det var julmarknad även i Köpenhamn och har fått stå kvar där sedan dess även om de nu förskönats genom att Nyhavns handlare låtit måla både hjärtan och vägvisare ner till sig själva på dem.

Min engelska dotter får något galet i blicken när vi länsar Lidl på bacon…

 

Frukostrevolution!

I allt detta är det skönt att veta att det imorgon är en helt vanlig lördag och att jag får njuta av ägg och bacon till frukost. Riktiga back bacon från Irland och ni som hängt med på bloggen länge vet ju hur jag saknar riktigt bacon här i Sverige. Följer ni mig på Facebook så kan ni ana att de här kommer från Lidl eftersom jag häromdagen tipsade er om deras brittisk-irländska vecka. Jag som ligger lågt med kolhydrater skippade äppelpajen och varianterna på shortbread men länsade nästan hyllorna på just bacon så nu har vi frysen full. De hade lite mycket vatten i sig så ta hänsyn till det när ni steker dem om ni fått fatt i några men annars var de precis vad jag ville när jag testade ett paket häromdagen. Jag rekommenderar också osten Double Gloucester med gräslök som gav mig en härlig kick tillbaka till Storbritannien, jag som älskar kombinationen cheese and onion.

6 kommentarer

 1. Åsa F M · · Svara

  Shit, (får man skriva det?) missade baconet! Jag som är så less det tunnskivade svenska.. Får åka dit till veckan och se om de har något kvar. Jag har sökt ditt inlägg om sloe gin men hittar det inte – vad heter inlägget? Köpte både det (tack vare bloggen) och Mulberry gin när vi var i London i midsomras – så gott!

  Gillad av 1 person

  1. Hm. Jag har skrivit om sloe gin här:
   https://barabrittiskt.wordpress.com/2016/09/13/a-year-of-marvellous-ways/

   Även inlägget om juldrycker fanns det med i.
   https://barabrittiskt.wordpress.com/2016/12/10/brittiska-juldrycker/

   Har för mig att det är ett par inlägg till varav ett om Hereford-Worcester någonstans.

   Gilla

 2. Brittisk/Irländsk vecka på Lidl ,rena himmelriket!!

  Gillad av 1 person

  1. Ja frysen är full av gott.

   Gilla

 3. Åsa F M · · Svara

  Jag kanske minns helt fel men jag har för mig att det var ett inlägg nästan bara om sloe gin.. det var i a f inte de två ovan som jag tänkte på.
  PS. jag hann med – fick åt mig några paket bacon i söndags!

  Gillad av 1 person

  1. Jag har också det som sagt men minns verkligen inte när tusan jag skrev det eller vad som var mitt fokus utöver det där med gin. Grattis till baconen, haha. Tyckte de rökta hade väldigt lite rökt smak men smakade som jag trodde att de icke rökta skulle så de var goda de också.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

lite mera rosa

▫️ din feelgoodbok i bloggform ▫️

Skriv & Res med Therese

Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The Cornish Bird

A Blog about Cornwall's Hidden Places & Untold Stories

%d bloggare gillar detta: