Vi tänker på dig Manchester

Kära Manchester. Minnen av brasiliansk barbecue, rykande cocktails, röda kanalkvarter och fantastiska gamla bibliotek. Idag vaknade staden upp till en dag som inte alls var lik gårdagens, eller någon annan dag för den delen. Staden som redan drabbats av en massiv IRA-bomb på 90-talet utan att någon dog eftersom polisen varnats, fick igår kväll vara med om något ännu värre när en sorts spikbomb exploderade i Manchester Arena efter en konsert. Över tjugo döda, de flesta barn och ungdomar.

Vem tusan är så besatt av att hata oss att de måste bomba oskyldiga barn?

Varje attack är avskyvärd men ingen mer så än när man utstuderat och för bästa effekt ger sig på barn som dessutom bara är ute och roar sig. Som vanligt (får jag tyvärr nu säga) när sådant här inträffar så har lokalbefolkningen gjort en fantastisk insats och hjälpt borttappade barn och gett varandra skjuts och tröst och idag har stadsborna samlats gemensamt för att försöka förstå. Går det att förstå? Kan man förstå hur det känns att vara en vanlig mamma från Sheffield med bruten käke och elvaårig dotter med bägge benen brutna, bägge två fulla av skruvar som borrat sig in i deras ansikte respektive skrev samtidigt som mostern saknas helt? Nej. Jag kan bara hoppas att de någonstans ska hitta orken att stödja varandra och gå vidare.

Som svensk tycker jag synd om vår landslagsspelare Kosovare Asllani som lämnade PSG efter terrorrattacken i Paris och pratade om hur jobbig stämningen var i staden då. Nu hamnar hon i detta istället. Hon spelar för Manchester City som också de öppnade sin arena idag för att hjälpa till. Manchester United däremot får spela med sorgband i Stockholm imorgon.

Manchester kommer att resa sig igen men nu är det en sorgens period. Något all media inte förstått utan istället har hatiska stämningar piskats upp här och där också i ett land som redan är splittrat av brexit. Valkampanjerna har tagit paus och det är svårt att sia om vad detta kommer innebära även om en Toryseger är att vänta. Blir den så stor som förväntat? Kanske, nu när kritiken mot den ombytliga May och hennes manifest avstannat under chocken. Just nu orkar jag nästan inte tänka på det. Jag ser bara Sheffieldfamiljen för mitt inre och undrar vilken stad som drabbas nästa gång. Snälla Roger Moore, se efter alla ungdomar i himlen nu när också du försvunnit. Vi andra lyssnar på poesi från Tony Walsh från dagens minnesstund. Det här är Manchester.

6 kommentarer

 1. Fint skrivet mitt i all skit. Jag blir vansinnigt frustrerad och finner inga större ord. 😦

  Gilla

  1. Tack. Jag blir nedstämd och ofokuserad. Undrar också vad det ska leda till. Femtusen militärer ska redan skickas ut på städernas gator.

   Gilla

 2. Marie · · Svara

  Ja du, hur kan man någonsin förstå? Det går inte. Så fruktansvärt.

  Gilla

  1. Jag kan förstå att man känslomässigt vill hämnas andra bombningar men jag kan inte förstå att man genomför det. Att man tror att en utkrävd hämnd skulle leda till något gott eller att det någonsin skulle vara värt det. Inte heller hur man fungerar som människa om man tror det.

   Gilla

 3. Obegripligt!
  Jag var på Manchester Airport dagen innan.

  Gilla

  1. Oj! Ja det är jobbigt att ta in.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: