Flyga med Monarch

Uppdatering 2 oktober 2017: I morse möttes vi av nyheten att Monarch försatts i konkurs och därmed kommer rutterna från Arlanda att upphöra. Följ bloggen för att se om någon tar över dem eller om bolaget ombildas framöver. 

Ni som följer bloggen vet att jag häromveckan var inbjuden till Stockholm och invigningen av Monarch Airlines linjer mellan Sverige och England. Bolaget flyger från Arlanda till Manchester, Birmingham och London och det hela är en jättespännande satsning.

Monarch

Monarch Airlines. Foto: Mikael Andersson Ståhl

 

Kabinen.  Foto: Mikael Andersson Ståhl

Jag som har Kastrup som hemmaflygplats har tyvärr inte chansen att flyga med dem så ofta om jag inte någon gång flyger via sommarstugan i Sörmland eller från mamma i Stockholm (men hon är på väg ner till Skåne hon också, därav lite av min tidsbrist på sistone eftersom jag springer på lägenhetsvisningar och sitter i telefon och planerar en hel del). En som däremot har provat Monarch är min läsare Mikael Andersson Ståhl och så här tyckte han om sin resa till Manchester nyligen:

 • Det var smidig boarding, det gillade jag (rader 13 och uppåt först). Inget tjafs om bagagestorlek (som det är när man flyger easyJet).
 • Väldigt trevlig personal, det är något speciellt med britter. Händer aldrig på andra flygbolag att man möts av den där trevligheten, det där lilla extra, grimaserade åt sonen så han skrattade, gav spontana positiva kommentar och ja, det där som är lite speciellt som gör det trevligt. Bara varit med om det på British Airways och nu då på Monarch Airlines.
 • Trångt med benutrymme på vägen dit, riktigt hemskt, – men bra på vägen hem, så de har både gamla och nya plan tydligen vilket kan vara bra att känna till.
 • Bra inflight menu tycker jag, lite extra kul att de faktiskt erbjuder en Full English om man flyger på morgonen. Till exempel easyJet har inte lika bra utbud även om det är helt okej en kort flygning.

Kan varmt rekommender att flyga med Monarch Airlines, kändes betydligt bättre än exempelvis easyJet, lite mer classy än Ryanair, men inte riktigt i nivå med Norwegian (komfort framförallt på ditresan, aldrig suttit illa i ett Norwegian plan, tror de har modernare flotta).”

Inte världens bästa benutrymme på utresan. Foto: Mikael Andersson Ståhl

 

Jag gillar hur menyn ser ut – Brewdog minsann!  Foto: Mikael Andersson Ståhl

 

Yum! Foto: Mikael Andersson Ståhl

Visst låter det lockande om man lägger ihop priser, destinationer och service? Jag blir själv riktigt sugen av att det där med Full English. Det ska ju märkas att man är på väg till England redan när man sätter sig på flyget (här måste jag trots att jag bloggar om Storbritannien passa på att pusha för Aegean när ni flyger till Grekland för där blir det god grekisk yoghurt och annat på flighten). Hoppas de hittar någon passande destination från Kastrup också framöver. Konkurrensen på London är hård därifrån liksom Edinburgh och till viss del Manchester men jag skulle gärna se Birmingham och Bristol eller varför inte en uppstickare som Cardiff någon gång i veckan under sommarhalvåret. Tack för recensionen Mikael!

10 kommentarer

 1. Yvonne · · Svara

  Tack för detta informativa inlägg och skall skicka det till min kompis i Yorkshire som är från Stockholm. Nu blir dom glada. Får hoppas något flygbolag en dag flyger direkt från Göteborg till Yorkshire.

  Gillad av 1 person

  1. Ja det kanske är DET Monarch skulle satsa på härnäst. Göteborg-Nordengland.

   Gilla

 2. Åsa F M · · Svara

  Det kanske blir Manchester framöver då.. Men det där med benutrymme, eller snarare bristen på det – låter inte kul, både jag och maken är långa med lååånga ben.. Eftersom det är lågprisbolag antar jag att det bara finns economy?

  Gilla

  1. Ja precis. Nej jag är inte jättelång men stor så jag undrar också lite över utrymmet som faktiskt är helt OK på Norwegian och brukar vara anständigt på easyJet.

   Gilla

 3. Intressant! Har nog aldrig flygit med Monarch så det ska jag ha i åtanke nästa gång det bär av till England. Enda fördelen med att vara typ 153 lång, sitter alltid bekvämt i flygplan haha.

  Gilla

  1. Åh, ja det är ju en klar fördel. Ja, jag fick bra intryck av Monarch efter snack med dem.

   Gilla

 4. Är det nu en ska vara extra glad för att inte vara längre än 165cm?

  Gillad av 1 person

  1. Ja det verkar så. Och så kan du ju vara glad att du kommer till Manchester som vägrar vika sig.

   Gillad av 1 person

   1. Älskade Manchester! Jag har mycket kvar att lära av och med den stan! 🙂

    Gillad av 1 person

   2. Jag också så mycket roligt som lockar i varje hörn.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: