Lycka till Monarch

Uppdatering 2 oktober 2017: I morse möttes vi av nyheten att Monarch försatts i konkurs och därmed kommer rutterna från Arlanda att upphöra. Följ bloggen för att se om någon tar över dem eller om bolaget ombildas framöver. 

I onsdags var jag på lanseringen av Monarch Airlines nya linjer till London, Birmingham och Manchester. Jag hade trott att den skulle ske på Arlanda när jag först blev tillfrågad men när inbjudan kom visade det sig vara på Livrustkammaren under Stockholms slott vilket passade jättebra eftersom även Storbritanniens ambassadör deltog och höll tal.

Her Majesty’s Ambassador

Talade gjorde såklart även de deltagande cheferna på Monarch, bland annat om hur de aldrig överbokar sina plan, och jag fick verkligen ett bra intryck efter individuella pratstunder med dem. Jag kunde såklart inte låta bli att fråga vad de tror om hotet mot Open Skies-avtalet i ljuset av Brexit och fick höra att alla flygbolag bedriver lobbyverksamhet och trycker på den brittiska regeringen i frågan. Så mycket mer kan de såklart inte säga och jag hoppas på det bästa framöver.

Monarch flyger alltså från Stockholm till Luton norr om London samt Birmingham och Manchester. Kul för mig var att detta innebar att både Birmingham och Manchesters turistbyråer var där. De hade helt enkelt satsat på att visa upp de två regioner som inte är London – helt i linje med min blogg. Jag försöker ju verkligen få ut er läsare till övriga landet även om jag älskar även London och nu fick jag verkligen draghjälp. Jag fick mig en lång pratstund med framför allt Manchesters representant där jag som vistats allra mest i Nordengland kände mig hemma. Jag tycker verkligen ni ska ta er till Manchester om ni inte redan varit där för människorna är otroligt vänliga och det finns massor av kul att göra.

Spana in Manchester

 

Gin och tonic-dags

Efter en drink från den fina gin och tonicvagnen, lite tilltugg i form av curry, cheese & onion pie och små smörgåssnittar var det dags att ta emot en goodie bag full av ytterligare godsaker innan jag begav mig hem till mamma efter ett evenemang där jag dessutom fick träffa flera resebloggarkollegor för första gången.

Har du bokat flyg med Monarch? Hör gärna av dig och berätta vad du tyckte. Själv har jag bara sett deras plan på Gatwick och har nöjda vänner som brukar åka till Kanarieöarna med dem efter att ha tagit sig från Sydsverige till London med annat flyg. Monarch sa inte om de hade planer på utvidgning utan vill först utvärdera Stockholm. Självklart hoppas både de och Visit Sweden på brittiska resenärer till Sverige också.

 

 

 

11 kommentarer

 1. Jag har bokat med dem i juli! Återkommer 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Jaaa! Toppen tack. 🙂

   Gilla

 2. Ah, det hade varit kul att vara där och träffa dem, er och dig! Men, fint att se ett inlägg om saken! Manchester är ju alltid Manchester och det finns säkert fler ställen att utforska än Old Trafford. Har jag hört. 😉

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja det hade varit kul att ses. Förhoppningsvis blir det snart. Manchester har hur mycket som helst att se.

   Gillad av 1 person

   1. Ja, jag har nog bara touchat lite på ytan känns det som. Ändå. Trots allt. Kanske måste ge det en sommardag framöver och inte bara de där råkalla januaridagarna? 😉

    Gillad av 1 person

   2. Verkligen. Flanera längs kanalerna och träffa på någon oväntad matfestival, testa takbarerna, göra den där turen till Hathersage och vandra lite…

    Gilla

 3. Lättare att även ta sig till Wales via Birmingham eller Manchester. Bra!

  Gillad av 1 person

  1. Ja visst är det!

   Gilla

 4. Åsa F M · · Svara

  Nu kanske man äntligen kommer iväg till Manchester eller Birmingham..

  Gillad av 1 person

  1. Jaaa! Du skulle älska de två vackra biblioteken i Manchester.

   Gilla

 5. Åsa F M · · Svara

  Jaaaa! Jag vet!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: