Spända tider

Stockholm, min födelsestad som jag lämnade när jag var fyra år gammal men som mina föräldrar flyttade tillbaka till 1998 och varifrån jag har så många minnen av släktkalas, skärgårdsutflykter och teatrar. Nu gäller det att som så många sagt att inte tappa fattningen och bli hatiska och rädda. Det tror jag vi kan lyckas med. Däremot kommer stadsplaneringen framöver säkert att se annorlunda ut. På min väg hem från jobbet i Köpenhamn passerar jag sedan decemberattacken i Berlin flera stora betongväggar uppsatta vid infarten till Ströget för att stoppa snabb trafik in dit. Något sådant verkar Stockholm aldrig ha gått igång med men det får vi nog se. Själv tycker jag de kunde plantera träd i spansk stil mitt på Drottninggatan. Stora träd är svåra för en lastbil att meja ner.

Jag hör inte till de som förvånas över att något sådant här hänt i Sverige. Varför skulle det inte kunna göra det? Vi är idag ett globaliserat land med engagemang i allt möjligt. Sorgligt är det hur som helst men en sak jag reagerade på i nyhetsflödet idag var hur en kvinna sa att alla plötsligt ville sitta bredvid varandra på tunnelbanan istället för så långt ifrån varandra som möjligt som det brukar vara. Kanske har detta vidriga alltså lett till att vi idag ser medmänniskor istället för att titta bort. Kram på er alla. Hoppas ni inte är personligen drabbade på något sätt.

Foto: Fir0002 (Wikipedia)

Från Storbritannien kommer idag nyheten att utrikesminister Boris Johnson bara timmar innan avgång ställde in sin resa till Moskva och detta för att han tycks ha diskuterat med USA och fått ett nej som råd efter amerikanernas attack på den syriska militärbasen. Här börjar man undra vad som pågår när man i The Telegraph läser följande: Sources close to Mr Johnson said he would instead “lead efforts to bring together a coalition of support against ongoing Russian activity and the Syrian regime”.” Det här kanske hade analyserats mer i svensk media men nu har vi ju annat att rapportera på hemmaplan och så blir det ytterligare en missad nyhet. Britterna har alltid haft bra relationer med USA så det är inget märkligt men just det där uttalandet vill jag gärna se en fortsättning och ett bekräftande av så jag vet vad jag ska tro. Vad har de tänkt skapa för stämning i Europa? Händelserna i Syrien har ju varit fruktansvärda och reaktionerna på USA:s attack blandade i EU-länderna men därifrån till att skapa någon ny koalition är det ett steg jag inte vet om alla är villiga att ta.

Skottarna fortsätter att gå sin egen väg och Nicola Sturgeon har nu i veckan varit i Kalifornien för att skriva under ett klimatlöfte med delstatens guvernör som säger att de båda ska dela kunskap och arbeta mot klimathotet. En underbar gest från två besvikna regioner i större nationer som vill sända ett gemensamt meddelande till sina ledare. Sturgeon har gett sig sjutton på att mitt i Brexit också fortsätta att arbeta med de frågor som inte slutar att vara viktiga för Skottland och mänskligheten och klimatet är ett sådant. Det här gör mig otroligt glad och jag blir så sugen på att resa till Skottland.

Annonser

2 kommentarer

  1. Att ha bra relationer är en sak – sitta i knät på och hoppa på kommando är en annan….

    Gilla

    1. Ja verkligen.

      Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor. Om Instagram och annan fotografi. Om natur. Om Karlshamn, Kristianstad, vatten och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, restips och resefotografier

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Jennifer Stroud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

The cornish bird

Cornwall's Hidden Stories

Runtklotet

En blogg och resesajt med tips, texter och bilder från intressanta resmål runt om i världen

Round the Island

Walking round the coast of Mainland Britain

Diary of a Northern Teaist

Tea is a journey. This is my travelogue.

Storartad Förlag & Marknadsföring

Bloggen om England och övriga Storbritannien

En vandrares tankar

"Jag låter tankarna fara medan fötterna går"

%d bloggare gillar detta: