Tre månaders flygpaus till Storbritannien

Jag har aldrig flugit Ryanair. Visst har de nog lika säkra plan som andra eftersom de har en ganska modern flygplansflotta. Jag gillar bara inte deras omstridde chef Michael O’Leary, gammeldags personalvillkor, lotteriförsäljning, idéer om att stå ombord eller att betala för toabesöken. Jag gillar inte heller hur de aldrig etablerar sig på flygplatser utan att få pengar av dem eller deras kommuner. En av mina irländska kollegor vägrar att flyga med dem och han vet definitivt mer än jag om dem eftersom han följer irländsk media, flyger mer dit och flyger mer i tjänsten än jag.

Idag känner jag mig dock välvilligare inställd till O’Leary och hans bolag. Detta efter hans uttalande om Brexit i The Irish Independent. Jag nämnde häromdagen hur framför allt easyJet kanske kommer att behöva flytta om sin flotta om Brexit visar sig bli utan en deal om tillgång till EU:s luftrum. Storbritannien skulle få förhandla om tillgång till ”Open Skies”. Ryanair som redan har sin bas på Irland och flera andra nav inom EU skulle inte stå inför lika stora förändringar affärsmässigt men idag påpekar O’Leary för britterna att en följd av deras Brexit kan bli den att flyg ställs in mellan EU och Storbritannien under flera månader efter mars 2019 om man inte förhandlat klart. Det här uttalandet menar han skulle visa Brexitanhängarna i till exempel East Midlands att de inte ska ta för givet att de kommer billigt till Spanien närhelst de vill utan att de just röstat bort det och han tror att det kan bli en väckarklocka att han nu påpekar det.

Blir det paus i flyget till Charleroi, nära EU:s hjärta?  Foto: Ad Meskens (Wikipedia)

O’Leary går så långt som att säga att han tror att Storbritannien kommer att backa från Brexit helt och hållet. Jag hoppas han har rätt och jag har hört andra säga det, till exempel britter inom miljöpolitiken men samtidigt vet vi att O’Leary älskar att slänga ur sig provokationer och att Theresa May inte väjer för något oavsett hur dumt det är för nationen så vi får se vem som har rätt till slut. Skulle EU inte verka för en tidig lösning om detta med tanke på alla affärskontakter som trots allt finns med Storbritannien? Det ligger ju inte i någons interesse att resandet störs.

Jag kan ändå inte hjälpa att tänka att det skulle vara rätt spännande om tusentals Brexit-britter inte kom till Spanien och Grekland på ett tag (men synd om den andra sidan). En jättebonus för miljön dessutom! Samtidigt skulle det kanske bara göra dem än argare. Vissa verkar helt ha gett upp att vilja ha kontakter med Europa sedan de känt sig provocerade av EU:s och inte minst Tysklands och Frankrikes svar på inlämnandet av Artikel 50-brevet. Att flyga eller inte flyga det är frågan.

6 kommentarer

 1. Tidig lösning? Först förhandling om utträdet, se’n får vi väl se. Mycket som inte britterna tänkt igenom….

  Gillad av 1 person

  1. Precis. Tyvärr kommer de skylla allt på EU sedan.

   Gillad av 1 person

 2. Yvonne · · Svara

  Såg du ett tv program om just Ryanair där piloterna bara tilläts tanka just på litern jet fuel men att flygplans personalen tankade mer ifall det skulle hända något ofötusett och de var tvugna att fuska med dokumentationen hur lite/mycket dom hade tankat? Mycket annat fuffens med detta flygbolag.

  Gillad av 1 person

  1. Ja jag hade kunnat nämna fler saker som gör att jag inte flyger med dem och det är en sådan sak. Jag såg inte programmet men har läst i tidningarna om ”nödlandningar” på fel ställe när de haft för lite bränsle.

   Gilla

 3. Yvonne · · Svara

  Kommer ni ihåg komediparet Hale&Pace? På youtube finns ett klipp med Yorkshire Lines. Hi hi hi..

  Gilla

 4. Ja den fnissar till och med Yorkshirefolk åt. De brukar annars vara lite känsliga när folk driver med dem (fullt begripligt eftersom det mesta handlar om hur de är långsamma i tanken och snåla).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

Rule Britannia

- alt i anglofili

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

En blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om Instagram och andra sociala medier. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: