Tre hotell för trädgårdsälskare

Det känns att våren är här. Plötsligt är det tio grader ute sent på kvällen och människor börjar le mot varandra igen. Kanske funderar du på en trädgårdsresa i England och om du inte vill köpa en gruppresa utan åka själv så varför inte basera dig på ett hotell som också det har en vacker trädgård. Jag har skrivit om båda alternativen tidigare och idag är det dags att fylla på med fler härliga hotell för miljöer är ju en stor del i att vi älskar England. Risken är naturligtvis att du inte lämnar hotellet men det är kanske en risk värd att ta i de här fallen.

The Mill at Gordleton

Här är du några minuter med bil från Lymington i New Forest nationalpark. Hotellet ligger i en kvarnbyggnad vid ån Avon (vissa rum har utsikt mot den) och det är just det man drar lite extra nytta av här där det gått att skapa en mysig trädgård vid vattnet vilken också innehåller en del konst. Dessutom finns en ”Secret Garden” med knutträdgård och en damm i form av en gammal viktoriansk pool. Visst låter allt som taget ur någon engelsk film? Den som vill kan fiska forell i ån och ja, det finns en restaurang. Hotellet har bara åtta rum så det gäller att boka i tid. Billigt? Njae, jag testbokade ett dubbelrum sent i maj för 174 pund men du kan ibland hitta det genom hotellbokningssajterna.

Foto: The Mill at Gordleton

Pen-y-Dyffryn

Utanför Oswestry i Shropshire kan du sitta på detta prisbelönta hotell och titta in i Wales. Solnedgångarna vid kullarna lär enligt de själva vara spektakulära och avnjuts gärna med ettv glas vin i hotellets lusthus. Man ger sig gärna ut och vandrar i trakten men här erbjuds också andra utomhusaktiviteter. Hotellet har bland annat en damm med liljor och terrassen omges sommartid av en mängd blommor. Ett dubbelrum i juni kostar nu 208 pund men då i ingår middag i restaurangen med säsongsskiftande meny. Du kan också boka något mer spa-relaterat. Det finns också ofta tvådagarserbjudanden på den egna hemsidan och paketförslag för dig som vil ta dig runt traktens kända trädgårdar. Hundar är tillåtna så här kan icke-allergikern njuta av den där riktigt brittiska känslan.

Foto: Pen-y-Dyffryn

 

Millgate House. Foto: Richmond Online

Millgate House & Garden

Jag har nämnt det förr; Richmond i Yorkshire är en av mina favoritstäder med sitt medeltida slott och närheten till Swaledale i Yorkshire Dales nationalpark. Här bor du i ett gästhus mitt i staden, dit även icke gäster kommer sommartid för att bara besöka trädgården som sträcker sig nerför sluttningen mot floden Swale. Huset är som många andra i staden georgianskt och varje rum som taget ur något kostymdrama. Du kan se vart och ett på hemsidan där du också ser att de kostar 125 pund och uppåt. Du kan också hyra det gamla vagnslidret/stallet på andra sidan trädgården och med flodutsikt.

 

2 kommentarer

  1. trevliga tips!

    Gilla

    1. Tack. Jag vill bo på alla tre.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Deckarlogg

Tänkt & tyckt om deckare och annan krimi

lite mera rosa

vardagslyxen – nära & långt borta

Skriv & Res med Therese

Therese Fredriksson, aspirerande författare. Resor, författande, böcker och kulinariska upplevelser. Gärna i kombination.

The London Foodie

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Hattrick

En blog om damfotboll av Rainer Fussgänger

Halloj världen!

Ett resemagasin och en blogg av Inger Hansson. Om resor och hållbarhet. Om vackra platser. Om fotografi, natur och lite av varje.

Bortugal

Borta men hemma. En blogg om en familj som längtade bort och hittade hem.

People in the Street

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Att resa-podden

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Matochresebloggen

Bloggen om England och övriga Storbritannien

Ladies Abroad

Reseberättelser, resetips och resefoton

Travel on a Cloud

Bloggen om England och övriga Storbritannien

City Lover Reser

Bloggen om England och övriga Storbritannien

JENNIFER STROUD

Bloggen om England och övriga Storbritannien

%d bloggare gillar detta: